Terbiyeli Palamut Çorbası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kış aylarında sık sık tüketilen palamut, Ekim ayında görülmeye başlar. Genellikle sıcak denizlerde yaşadığı için, ülkemizde en çok Akdeniz kıyılarında görülür. Palamutun boyu 25 ile 35 cm aralığındadır. Dişleri güçlendiren bu besin, cilt hücrelerini de onarır ve parlaklık verir. İçeriğinde bolca D vitamini ve protein barındırır. Hazırsanız, terbiyeli palamut çorbası tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Terbiyeli Palamut Çorbası Kaç Kaloridir?

Başlangıç menüleri için hazırlayabileceğini pratik çorba tarifleri mi arıyorsunuz? Fransız mutfağından dünyaya yayılan soğan çorbası tarifine göz atabilirsiniz. Dilerseniz değişik çorba tariflerinden de yararlanabilirsiniz.

Terbiyeli Palamut Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Terbiyeli Palamut Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Palamut filetoyu kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Patates ve havuçları soyup küp küp doğrayın.
  2. Suyu tencereye alıp ısıtın. Balık, havuç ve patatesi ekleyip 10 dakika pişirin. 
  3. Küçük bir kâsede unu çok az suyla ezin. Yeterince tuzla birlikte çorbaya ilave edip karıştırın.
  4. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumurta sarısı ve limon suyunu bir kâsede iyice çırpın.
  5. Çorbaya azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin. Tencereyi ocaktan indirip çorbayı kâselere paylaştırın. Taze çekilmiş karabiber serpip servis yapın.
  6. Terbiyeli palamut çorbasını, mısır ekmeği ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Kullanacağınız balıklar mutlaka temizlenmiş olsun.
  • Palamut, patates ve havucu su ılıklaşmaya başladığında tencereye koyun.  Böylece balıklar parçalanmayacaktır.
  • Çorbanın dibinin tutmaması için, karıştırma işlemini yarıda bırakmayın.
  • Karıştırma esnasında tahta kaşık kullanın. Bu sayede çorba, daha lezzetli olacaktır.
  • Pişirme işleminin ardından çorbayı bir kez mikserden geçirin. Bu işlem topaklanma oluşmasını önleyecektir.
  • Çorbanın terbiyesini, servis edeceğiniz esnada karışıma ekleyin.

Tarif Kategorileri

Etli Çorba Tarifleri Çorba Tarifleri Yöresel Tarifler Palamut Tarifleri Öğle Yemeği Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası