Terbiyeli İşkembeli Paça Çorbası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kışın hastalıklara karşı kalkan olacak şifa deposu işkembeli paça çorbası tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Evde kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz işkembeli paça çorbasını, sarımsaklı sirke ile lezzetlendirebilirsiniz.

İşkembe çorbası tarifine göz atmayı unutmayın.

Terbiyeli İşkembeli Paça Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Terbiyesi için

Servis için

Terbiyeli İşkembeli Paça Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Paçaları ocakta yakarak tüylerinden arındırın. İşkembe ile paçayı bir kaç kez yıkadıktan sonra sirkeli suda 30 dakika bekletin. 
  2. Tekrar sudan geçirip işkembeyi bir kaç parçaya kesin ve paçalarla birlikte düdüklü tencereye koyun. Tuz, biraz sirke, 3-4 diş sarımsak ve yarım limonu ekleyip üzerini geçecek kadar su ilave edin. Yaklaşık 1.5 saat kısık ateşte pişirin.
  3. Tencereden paça ve işkembeleri alıp küçük küçük doğrayın. Başka bir tencerede unu sıvı yağ ile kavurun. 
  4. Düdüklüde kalan suyu azar azar ilave edip tel çırpıcı ile çırpın. Ardından doğradığınız paça ve işkembeyi ilave edip 10 dakika kaynatın.
  5. Un, yoğurt ve yumurtayı bir kapta çırpın. Pişmekte olan çorbanın suyundan alarak karıştırın ve kaynayan çorbaya yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. 
  6. 5 dakika daha kısık ateşte kaynatın. Sarımsaklı sirke veya acı sos ile sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Yoğurtlu Çorba Tarifleri Etli Çorba Tarifleri Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası