Terbiyeli Gerdan Çorbası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Gerdan çorbası; koyun, kuzu ve dana etinin gerdan bölümünden yapılan bir çorba çeşididir. Özellikle Trakya mutfağında oldukça önemli bir yere sahiptir. Gerdan çorbası yapımında defne yaprağı, soğan, koyun gerdan ve maydanoz kullanılır. Hazırlanan çorbanın üzerine terbiyesi de ilave edilir. Terbiyeli gerdan çorbası nasıl yapılır diye merak edenler için tarif detaylarına geçebiliriz. 

Okuyucularımız tarafından çok beğenilen çorba tarifleri; Gazpaçho çorbası, tutmaç çorbası, işkembe çorbası, beyran çorbası

Terbiyeli Gerdan Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Terbiyeli Gerdan Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Gerdanı yıkayıp tencereye alın. Kabuğu soyulmuş bütün soğan, defne yaprağı ve tane karabiberi ekleyin.
  2. Suyu ilave edip 2 saat boyunca kısık ateşte pişirin. Pişerken üzerinde biriken köpükleri kaşıkla alın. Gerdanın etini kemiklerinden ayırıp didikleyin. 
  3. Patates ve havucu küçük küpler şeklinde doğrayın. Gerdanı haşladığınız suyu süzün.
  4. Suyu tencereye alıp tekrar ısıtın. Küp doğranmış havuç ve patatesi ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp 20 dakika pişirin. 
  5. Yumurta sarısını limon suyuyla bir kasede çırpın. Çorbanın suyundan birkaç kaşık ekleyip karışımı ılık hale getirin.
  6. Tekrar tencereye azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin. Gerdan eti ve kıyılmış maydanozu ekledikten sonra servis edin. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Terbiyeli Gerdan Çorbası Kaç Kalori?

  1. Terbiyeli gerdan çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 330 kaloridir.

Tarif Kategorileri

Bayram Yemekleri Etli Çorba Tarifleri Yöresel Çorbalar Çorba Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası