Sorpa Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Eskişehir mutfağıyla özdeşleşen sorpa çorbası, görünümü ile yayla çorbasını andırır. Ancak sorpa çorbası yapımında kuzu eti kullanılır. İsteğe göre eti kuşbaşı şeklinde doğrayabilir veya didikleyebilirsiniz. Üzeri naneli sosla zenginleştirilen sorpa çorbası, İç Anadolu'da sık sık tüketilir.

1 Kase Sorpa Çorbası Kaç Kalori?

Alternatif olarak telbine çorbası ve Bolu usulü imaret çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Sorpa Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Sorpa Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuzu eti ocağa alınır ve üzerini geçecek kadar su eklenerek pişmeye bırakılır.
  2. Bir kapta yumurta, un ve yoğurt homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır.
  3. Pişen etin suyundan yavaş yavaş eklenerek karışım etlerin olduğu tencereye alınır. Pişmesi beklenir.
  4. Piştikten sonra üzeri için tereyağı eritilir ve içine nane ve pul biber de eklenir.
  5. Çorbanın üzerine dökülür ve çorba hazır. Afiyet olsun.  

Tarif Kategorileri

Yöresel Çorbalar Farklı Et Yemekleri Etli Çorba Tarifleri Yoğurtlu Çorba Tarifleri Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası