Sedik Aşı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Antalya Akseki yöresine ait olan sedik aşı çorbası; salça, bulgur ve biber ile hazırlanır. Hazırsanız, Antalya usulü sedik aşı çorbası tarifine başlayabiliriz.
Sedik Aşı Tarifi İçin

Malzemeler

Sedik Aşı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Soğanı küp doğrayıp ayçiçeği yağında hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Biberleri iri doğrayın. Soğana ilave edip, bulguru ekleyin. 1-2 dakika kavurup sıcak su ve tavuk suyunu ekleyin. Tuz ile tatlandırıp bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp kuru nane ilave edin. Kaselere aktarıp üzerine kırmızı pul biber serperek sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Bakliyat Tarifleri Çorba Tarifleri Yöresel Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası
Erişteli Ayran Çorbası