İlk olarak haşlanmış nohutun yarısını bir miktar haşlama suyu ile birlikte blender’a boşaltın ve pürüzsüz olana kadar püre haline getirin.
Bir tencerede zeytinyağını orta ateşte ısıtın, sarımsağı ekleyin ve kokusu çıkana kadar soteleyin. Püre haline getirilmiş nohut ile ayırdığınız nohutu (Ki üzerini süslemek için 1 çay bardağı kadarını daha ayırın), kırmızı biber, biberiye, kekik, pul biber ve biraz taze çekilmiş karabiberi ekleyip karıştırın.
Et suyunu da ilave edip tekrar karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Çorba kaynamaya başladığında ateşi kısın ve ara sıra karıştırarak 25-30 dakika kadar pişirin. Çorbayı tadın ve tuzunu, baharatını damak tadınıza göre ayarlayıp karıştırın ve ocaktan alın.
Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve ayırdığınız nohut tanelerini kavurun. Baharatları ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın. Çorbayı servis kaselerine aldıktan sonra üzerlerini baharatlı nohut ile süsleyerek servis edin.