Safranlı Balık Çorbası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mehmet Özer’de safran ile lezzetlendirilmiş hem sağlıklı, hem lezzetli balık çorbası tarifi ile karşınızdayız. Balık çorbası yapımında iskorpit, kırlangıç veya levrek kullanabilirsiniz. Balık çorbasını zenginleştirmek için havuç, kereviz sapı ve patates eklemeyi unutmayın.

Safranlı Balık Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Balık suyu için

Servis için

Safranlı Balık Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Balık suyu için gerekli malzemeyi bir tencereye alın. Kaynama noktasına gelince altını iyice kısın ve üstündeki köpüğü arada alarak fokurdatmadan yaklaşık 70 dakika pişirdikten sonra süzün.
  2. Çorba tenceresine zeytinyağı ile tereyağını alın ve ısınınca soğanları ilave ederek soteleyin. Daha sonra sırasıyla havuç ve kerevizi ekleyerek sotelemeye devam edin.
  3. Sebzeler iyice terledikten sonra un serpin ve topaklanmasına engel olmak için karıştırın. Domates rendesini de ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  4. Son olarak balık suyu ile patatesi ilave edin ve tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  5. Çorbanın kıvamı çok koyu olursa biraz daha balık suyu ilave edin. Krema, safran, ve küçük küp kestiğiniz balık parçalarını ekleyerek yaklaşık 10 dakika daha kısık ateşte pişirin.
  6. Kıyılmış maydanoz ya da dereotu ile süsleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Sebzeli Çorbalar Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası