Rawon
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Rawon, Doğu Java'nın Surabaya bölgesinden gelen popüler bir Endonezya çorbasıdır. Geleneksel olarak rawon, ana bileşenlerinden biri olan siyah keluak cevizinden gelen siyah rengiyle karakterize edilir. Günümüzde Endonezya'nın her yerinde Nasi Rawon'un çeşitli varyasyonlarını bulabilirsiniz. Örneğin Balili Rawon çorbasını siyah yerine kahverengi yapan keluak kullanımıdır. Ancak en popüler versiyon hala geleneksel Doğu Java versiyonudur. Malzemeler hazırsa, rawon tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Rawon Kaç Kalori?

1 porsiyon rawon 287 kaloridir.

Farklı tatlar denemek için değişik çorba tariflerine göz atın.

Rawon Tarifi İçin

Malzemeler

Rawon

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir tencereye ayçiçek yağını alın ve ısıtın.
  2. Yağ ısındıktan sonra doğranmış arpacık soğan ve sarımsağı ekleyin.
  3. Küp küp doğranmış dana etini yüksek ateşte kızarana karıştırarak pişirin.
  4. Pişen etlerin üzerine su, tuz, karabiber ve toz şekeri ekleyin. Kısık ateşte etler yumuşayıp çorba kaynayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
  5. Sürenin sonunda doğramış olduğunuz taze soğanı çorbanın üzerine ilave ederek karıştırın.
  6. Rawon çorbasını kaselere ilave ederek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 
  Servis Önerisi
  • Buharda pişirilmiş pirinç, fasulye filizi, haşlanmış yumurta ve kızarmış soğan gibi lezzetli garnitürlerle servis edilir.
  Püf Noktası
  • Dana etini mühürlemek için yüksek ateşte kısa sürede pişirmelisiniz.
  • Rawon çorbasına koyu rengini veren keluak cevizi ülkemizde bulunmadığı için bu tarifte dana etinin rengini vermesini sağlıyoruz.

Tarif Kategorileri

Etli Çorba Tarifleri Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası