Peskütan Çorbası
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Peskütan, Sivas mutfağında bahar aylarında taze sütle hazırlanan bir yoğurt çeşididir. Kış için önceden hazırlanan peskütanlar, Sivas ve çevresinde bol bol tüketilir. Peskütan çorbası da, bu yoğurt türü ile hazırlanmaktadır. Lezzetini arttırmak için yarma ve yeşil mercimek de ilave edilir. Hazırlanan çorba, naneli sos eşliğinde sunulur. Özellikle kış aylarında bağışıklığı güçlendirdiği için sık sık tüketilen çorbalardan biridir. Malzemeler hazırsa, Sivas usulü peskütan çorbası nasıl yapılır birlikte görelim.

Tekirdağ mutfağından çeneçarpan çorbası, Hatay mutfağından ise kumbursiye çorbası tarifine göz atmayı unutmayın.

Peskütan Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için:

Peskütan Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle yarma ve yeşil mercimeği bir gece önceden ıslatın.
  2. Yumuşayan mercimek ve yarmaları tencerede haşlayın.
  3. Başka bir tencereye un, yumurta sarısı ve az miktarda su koyarak çırpın.
  4. Ardından peskütanı ve bir buçuk litre suyu ilave edin. Çırpma işlemine devam edin.
  5. Daha sonra tencereyi ocağa alın. Sürekli karıştırarak çorbanın ısınmasını bekleyin.
  6. Çorba ısınmaya başladığında haşlanmış mercimek ve yarmayı içerisine ilave edin ve karıştırın.
  7. Naneli sos için; Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  8. Sos tavasına tereyağını alın ve eritin. Yağ eridiğinde soğanı ekleyerek kavurun.
  9. Soğanlar yumuşadığında kuru naneyi ilave edin ve yanmaması için sürekli karıştırın.
  10. Hazırladığınız sosu, çorbanın üzerine yavaş yavaş ilave edin. 
  11. Çorba piştiğinde birkaç kez karıştırın ve servis tabaklarına koyun. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Yöresel Tarifler İç Anadolu Yemekleri Yöresel Çorbalar Çorba Tarifleri Yoğurtlu Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası