Oba Çorbası
Selin Hıdır
265 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kış aylarının vazgeçilmezi, sıcacık ve besleyici Oba Çorbası, mantar, havuç ve tereyağının mükemmel uyumuyla sofralarınıza lezzet katacak. İşte oba çorbası tarifi:

Begova Çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon oba çorbası kaç kaloridir?

Bir porsiyon oba çorbası 300 kaloridir.

Oba Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Oba Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Oba çorbası için önce havucun kabuklarını soyun ve halka halka doğrayın. Ardından geniş bir tavada sıvı yağ ile kavurun.
  2. Sonra mantarları doğrayıp tavaya ekleyin ve birlikte kavurmaya devam edin.
  3. Başka bir tencerede, yağı ve unu karıştırarak kavurun. Unun kokusu çıkınca, sütü ekleyin ve hızlıca karıştırarak karışımın kıvamını oluşturun.
  4. Çorbanın kıvamını istediğiniz gibi ayarlamak için su ilave edin.
  5. Şehriyeleri de tencereye ekleyin.
  6. Son olarak, kavrulmuş sebzeleri ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
  7. Oba çorbası servise hazır, üzerini maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Sıcak ve lezzetli bir çorbanın yanına taze ekmek veya çörek ekleyebilirsiniz. Ekmeği çorbaya batırarak daha doyurucu hale getirebilirsiniz.
  • Çorbanızın üzerine bir tatlı kaşığı yoğurt ekleyerek kremamsı bir doku yaratabilirsiniz.
  • Çorbanın üzerine birkaç damla zeytinyağı ekleyip üzerine taze kararbiber serpiştirerek ekstra lezzet katabilirsiniz.
  • Çorbanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirerek zenginleştirebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Mantarları ve havucu çok fazla pişirmemeye özen gösterin. Sebzeler, çorbanın içinde hem tat hem de doku sağlamalıdır.
  • Tel şehriye çorbanın içine sonradan eklenmelidir. Şehriyenin fazla pişmesi, çorbanın bulanık ve hamurumsu olmasına neden olabilir. Şehriyenin suyu çekmesi yeterlidir.
  • Unu tereyağında kavururken dikkatli olun. Unun yanmaması ve çorbanın lezzetini bozmaması için orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
  • Sütü çorbaya eklerken dikkatli olun. Sütü ekledikten sonra çorbanın kesilmemesi için hızlıca karıştırarak eklemelisiniz.

Tarif Kategorileri

Yemek Tarifleri Sebzeli Çorbalar Yöresel Tarifler Akşam Yemeği Yöresel Çorbalar Çorba Tarifleri