Meyir Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Adıyaman yöresi ile özdeşleştirilen meyir çorbası, yoğurt ve bulgur ile hazırlanır. Kış aylarında sık sık tüketilen bu çorba Siirt, Batman, Diyarbakır yörelerinde de ilgi görmektedir. Meyir çorbasını sevdiğiniz baharatlarla zenginleştirebilirsiniz. Malzemeleri hazır ettiyseniz, nefis meyir çorbası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Farklı çorbalar sevenler için dovga çorbası ve yuvalama çorbası tarifini buraya bırakıyoruz.

Meyir Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Meyir Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Biber ve patlıcanları küp küp doğrayarak bir tencereye alın.
  2. Üzerini geçecek şekilde su ekleyin ve haşlayın.
  3. Sebzeler yumuşamaya başladığında bulguru ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin.
  4. Bulgur ekleme aşamasında çok az miktarda sıcak su ekleyebilirsiniz.
  5. Bulgurlar suyunu çektiğinde ocaktan alın ve ılıması için bekletin.
  6. Ilıyan bulgurların üzerine yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Tamamen soğuyana kadar bekleyin.
  7. Soğanları yemeklik doğradıktan sonra tavaya sıvıyağı ekleyin.
  8. Kızgın yağa soğan ve pul biberi ekleyerek kavurun.
  9. Sıcak yağı soğuk çorbanın üzerinde gezdirin ve bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Yoğurtlu Çorba Tarifleri Çorba Tarifleri Yöresel Çorbalar Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası