Mercimekli Tarhana Çorbası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sahrap Soysal’dan Antalya bölgesinde yaygın olan bir çorba tarifini sizlere sunuyoruz. Klasik tarhana çorbasının yeşil mercimek ile zenginleştirilmesiyle hazırlanan bu çorba, özellikle kış aylarının vazgeçilmezidir. Malzemeler hazırsa, mercimekli tarhana çorbası yapımı için detaylara geçebiliriz.

Farklı versiyonları olan sucuklu tarhana çorbası ve nohutlu tarhana çorbası tarifine de göz atın.

Mercimekli Tarhana Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Mercimekli Tarhana Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tarhanayı 1 su bardağı suyla birlikte bir kaseye alın ve çatalla karıştırmak suretiyle hafifçe yumuşatarak ezin.
  2. Zeytinyağını orta boy bir tencereye alarak orta ateşte kızdırın. Yağ hafif kızınca rendelenmiş domatesi ya da salçayı ekleyip tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak 2 dakika kadar kavurun.
  3. Tarhanayı ilave edin ve kalan 4 su bardağı suyu da tencereye aktarın (Et ya da tavuk suyu da kullanabilirsiniz).
  4. Tuz ve karabiberi serpiştirip sürekli karıştırarak çorba koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirin.
  5. Çorba kaynamaya başlayınca mercimeği ekleyin. Ocağın altını kısın ve 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
  6. Kuru naneyi serpiştirerek karıştırın ve sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Bakliyat Tarifleri Yöresel Tarifler Yöresel Çorbalar Çorba Tarifleri Akdeniz Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası