Mantar, havuç ve bal kabağı ile hazırlanan bu çorbayı, soğuk kış günlerinde afiyetle tüketerek içinizi ısıtabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, mantarlı bal kabağı çorbası için detaylara geçebiliriz.
Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Bal kabağı, mantar, patates, havuç, sarımsak ve soğanı ekleyip birkaç dakika soteleyin.
Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edin ve sebzeler yumuşayana dek pişirin. Ardından blender ile pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çekin.
Üzerine krema, tuz ve rendelenmiş muskatı ilave ederek tatlandırın.
Bir tavada tereyağını eritin, mantarları sarımsak ile birlikte çıtır bir kıvam alana dek kavurun. Çorbayı bir servis kasesine alın ve üzerine kızarmış mantar ilave ettikten sonra servis edin.