Kremalı Yörük Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kremalı Yörük Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Kremalı Yörük Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Et suyu, nohut ve buğdayı büyük bir tencereye alıp kaynatın. Yoğurt, un, limon suyu, kırmızıbiber, beyaz biber ve muskatı başka bir kapta çırpın. Kaynayan et suyundan bir kepçe dolusu alıp yoğurtlu karışıma azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Bu karışımı kaynayan et suyuna ilave edip tuzla tatlandırın. 15 dakika pişirin.

Ispanak ve taze soğanları temizleyin. Ispanakları iri parçalar halinde, taze soğanları ise ince doğrayın. Kaynamakta olan çorbaya taze soğanların yarısından fazlasını ve tereyağını ekleyin. 10 dakika pişirin. Çorbayı ocaktan indirmeye 5 dakika kala ıspanağı ilave edin. Ayırdığınız taze soğanı çorbanın üzerine serpin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Çorba Tarifleri Diyet Yemekleri Yöresel Tarifler Sebzeli Çorbalar Yoğurtlu Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası