Kremalı Lor Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kremalı Lor Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Kremalı Lor Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bulguru yıkayıp süzün ve bir kaseye alın. Üzerine bir kahve fincanı kadar su ilave edip şişmesi için bekletin.
  2. Eti zar şeklinde doğrayıp tencereye alın. Üzerini üç misli geçecek kadar su ilave edip etler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  3. Ocaktan alıp etleri bir kaseye aktarın, suyunu ayrı bir kaba süzgeç yardımıyla süzün.
  4. Krema ve lor peynirini derin bir kasede ezin. Et suyu ile karıştırın. Tereyağını derin bir tencerede ısıtıp unu kavurun.
  5. Lorlu karışımı ilave edip bir taşım kaynatın. Bulgur, tuz ve karabiberi ekleyip orta ateşte 5 dakika pişirin. Eti ila ve edin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
  6. Üzeri için tereyağını tavada eritip pul biberi kavurun. Kremalı lor peyniri çorbasını servis kaselerine paylaştırın.
  7. Tereyağında kavrulmuş pulbiberi üzerlerine gezdirerek dökün. Kıyılmış maydanoz ve dereotu ile süsleyip sıcak servis yapın.

Daha fazlası için çorbalar kategorisine ve değişik çorba tarifleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Peynirli Tarifler Çorba Tarifleri Etli Çorba Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası