- Bulguru yıkayıp süzün ve bir kaseye alın. Üzerine bir kahve fincanı kadar su ilave edip şişmesi için bekletin.
- Eti zar şeklinde doğrayıp tencereye alın. Üzerini üç misli geçecek kadar su ilave edip etler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Ocaktan alıp etleri bir kaseye aktarın, suyunu ayrı bir kaba süzgeç yardımıyla süzün.
- Krema ve lor peynirini derin bir kasede ezin. Et suyu ile karıştırın. Tereyağını derin bir tencerede ısıtıp unu kavurun.
- Lorlu karışımı ilave edip bir taşım kaynatın. Bulgur, tuz ve karabiberi ekleyip orta ateşte 5 dakika pişirin. Eti ila ve edin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
- Üzeri için tereyağını tavada eritip pul biberi kavurun. Kremalı lor peyniri çorbasını servis kaselerine paylaştırın.
- Tereyağında kavrulmuş pulbiberi üzerlerine gezdirerek dökün. Kıyılmış maydanoz ve dereotu ile süsleyip sıcak servis yapın.
Daha fazlası için çorbalar kategorisine ve değişik çorba tarifleri yazımıza göz atabilirsiniz.