Köz Patlıcan Çorbası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ziraat Mühendisi/Master Şef Deniz Orhun’dan sizin için nefis bir patlıcan çorbası tarifimiz var. Patlıcanın her hali sağlıklı olsa da, közlenmiş patlıcana doymak mümkün değil. Genelde salatalarda yer verilen köz patlıcanı, bu kez çorba yapımında kullanıyoruz. Köz patlıcan çorbası için hangi malzemeler gerekli, yapım aşamaları neler, birlikte görelim.

Kış aylarında içinizi ısıtacak çorba tarifleri arıyorsanız, kırlangıç çorbası, yuvalama çorbası ve tavuklu şehriye çorbası tarifini öneriyoruz.

Köz Patlıcan Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Köz Patlıcan Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları ikiye ayırın ve  kararmamaları için iç taraflarına limon sürün. İnce kesikler açın ve bu kesiklere biberiyeleri sıkıştırın.
  2. Pişirme kağıdına sarın ve önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında közleyin. Kenara alarak kabuklarını soyun.
  3. Tereyağı ile unu bir tencereye alarak kavurmaya başlayın.
  4. Bir kapta krema ile 1 bardak et suyunu karıştırın ve tencereye ekleyin.
  5. Patlıcan, sarımsak ile kalan 3 bardak et suyunu da ekleyerek bir taşım kaynatın ve el blenderı kullanarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  6. Rendelenmiş havuç, haşlanmış nohut ve tüm baharatları ekledikten sonra bir taşım daha kaynatın.
  7. Acı yeşil biber ile süsleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Patlıcanlı Tarifler Çorba Tarifleri Sebzeli Çorbalar Farklı Sebze Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası