Körili Tavuk Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Soğuk kış günlerinde sıcacık bir çorba içinizi ısıtacak yiyecekler arasında yer alır. Grip ve soğuk algınlığına iyi gelen çorba, hem lezzetli, hem de faydalı bir öğündür. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız körili tavuk çorbasının malzemeleri ve yapımı aşağıda. 

Dilerseniz tel şehriyeli tavuk çorbası tarifine göz atabilirsiniz. 

Körili Tavuk Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Körili Tavuk Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tencereye 3 su bardağı suyu ve tavuğu ekleyip haşlayın. 
  2. Tavuk etlerini tencereden alın. Suyu ayrı bir kaba alın. 
  3. Aynı tencereye tereyağını ve ayçiçek yağını alıp eritin. 
  4. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip soteleyin. 
  5. Tavuk suyunu ve tavuk etlerini ilave edin. 
  6. Derin bir kaba köriyi, yumurta sarısını, unu ve sütü ekleyip karıştırın. 
  7. Kaynayan çorbaya yavaş yavaş ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın. 
  8. Maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyip tencereyi ocaktan alın. 
  9. Çorba kaselerine aktarın. 
  10. Limon dilimleri ile servis yapın.
  Püf Noktası
  • Çorbanızı hazırlarken tavuk suyu kullanmanız tavsiye edilir. Böylelikle hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı bir çorba yapabilirsiniz.
  • Damak zevkinize göre tarifleri farklılaştırarak çok lezzetli ve şifalı bir çorba tarifi oluşturabilir, evinizdeki malzemeleri kullanarak değişik bir tat yaratabilirsiniz.
  • Her zaman bütün malzemeleri temin edemeyebilirsiniz ama sorun değil, böyle durumlarda alternatiflerden de yararlanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Çorba Tarifleri Tavuk Yemekleri Akşam Yemeği Etli Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası