Kelecoş
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Doğu Anadolu mutfağıyla özdeşleşen kelecoş yemeği, Iğdır, Van, Elazığ ve Sivas yörelerinde sık sık tüketilir. Nohut, fasulye, yeşil mercimek ve buğday ile hazırlanan kelecoş yemeğinin yapımında, kuzu eti de kullanılır. Özellikle kış aylarında tercih edilen kelecoş, pul biberli yağ ile birlikte servis edilir. Malzemeler hazırsa, Van usulün kelecoş tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kelecoş Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Kelecoş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fasulye, nohut ve mercimeği ayrı kaplarda bir gece suda bekletin. Nohut, fasulye ve buğdayı bir miktar su ile aynı tencereye alıp haşlayın. 
  2. Ayrı bir tencerede tereyağı ile ayçiçeği yağını ısıtın. Yağ ısındıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kısık ateşte kavurun. 
  3. Soğan yumuşayınca kuşbaşı etleri ilave edip kısık ateşte kavurmaya devam edin. Etler pişmeye yakın baklagilleri ekleyip 4-5 dakika orta ateşte pişirin. 
  4. Üzerine 3 su bardağı sıcak su ilave edin. Yoğurt, yumurta sarısı ve unu geniş bir kapta iyice karıştırın. 
  5. Üzerine 1 su bardağı suyu yavaş yavaş ekleyip, hızlı bir şekilde karıştırın ve azar azar tencereye ekleyin. Kesilmemesi için hızlı bir şekilde karıştırın. 
  6. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kısık ateşte 5 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. 
  7. Küçük bir sos tenceresinde tereyağı, ayçiçeği yağı ve kırmızı pul biberi yarım dakika ısıtın. Çorbayı servis kaselerine aktarın. Üzerine tereyağlı ve biberli sostan gezdirip sıcak servis yapın.
  Püf Noktası

Yemeğin suyunu istediğiniz kıvama göre ayarlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Etli Çorba Tarifleri Bakliyat Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri Akşam Yemeği Çorba Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası