Kamhi Çorbası
Kamhi Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kamhi çorbası Adana'da hayır çorbası adıyla da bilinir. Doyurucu içeriği ile hayırseverlerin büyük kazanlarla yaptığı ve ihtiyaç sahiplerine dağıttığı bu çorba oldukça lezzetli. Tarif için malzemeleriniz ve siz hazırsanız, içinizi ısıtacak kamhi çorbasının detayları aşağıda. 

Eskişehir mutfağından sorpa çorbası ve Samsun mutfağından haluçka çorbası tarifine de göz atın.

Kamhi Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Kamhi Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 12 saat önce nohut ve dövme bulgur suda bekletilir. 
  2. Nohut ve dövme bulgur tuzlu suda haşlanır. 
  3. Gerdan eti kuşbaşı doğranır ve çorbanın içine eklenir.
  4. Su ihtiyacına göre su eklemesi yapılır. Kıvam alana kadar tahta kaşıkla karıştırılır.
  5. Kıvam aldığında ocağın altı kapatılır. 
  6. Tereyağında baharatlar kızdırılır. Çorbanın üzerine dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Yöresel Çorbalar Bakliyat Tarifleri Yöresel Tarifler Çorba Tarifleri Etli Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Valide Sultan Çorbası
Yoğurtlu Tavuk Çorbası
Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi
Köfteli Çorba Tarifi
100 Kişilik Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi
Süleymaniye Çorbası