Doğu Anadolu yöresine ait olan kafkas çorbası, özellikle Kars ve Diyarbakır'da sık sık tüketilir. Et suyu, buğday ve sebzeler ile hazırlanan bu besin, kış aylarında haftada bir kez tüketilmelidir. Bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra eklem ağrılarına iyi gelmesiyle de bilinir. Özellikle grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı vücudun hastalık direncini arttırır. Malzemeleriniz hazırsa, midenizi bayram ettirecek kafkas çorbası tarifine başlayabiliriz.
Başlangıç menülerini süsleyecek farklı çorba tarifleri mi arıyorsunuz? Gaziantep'in vazgeçilmez lezzeti beyran çorbası tarifine göz atabilir, beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
Kafkas Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Kafkas Çorbası Kaç Kaloridir?
Kafkas çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 60 kaloridir. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.