İstiridye Mantarı Çorbası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İlk kez Almanya'da geçim sağlamak amacıyla ekilen istiridye mantarı, günümüzde en çok tüketilen mantar çeşitlerinden biridir. Özellikle çorba, sos ve et yemeklerinde sık sık kullanılır. 'Kavak mantarı' olarak da bilinen istiridye mantarı, güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Kolesterolü dengelemesinin yanı sıra besin değerleri bakımından da zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Peki, faydaları saymakla bitmeyen istiridye mantarı çorbası nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, istiridye mantarı çorbası tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon İstiridye Mantarı Çorbası Kaç Kalori?

Farklı bir versiyonu olan kremalı mantar çorbası tarifini de deneyebilirsiniz. İstiridye sevenler için nefis istiridye kebabına göz atmanızı öneriyoruz.

İstiridye Mantarı Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

İstiridye Mantarı Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak mantarları güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun.
  2. Mantarları ince bir şekilde doğrayın. 
  3. Tencerenin içerisine tereyağı ekleyin ve eritin. Tencerenin içerisine mantarları da ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
  4. Daha büyük bir tencereye un ve 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyin.
  5. Unun rengi sararmaya başlayıncaya kadar kavurun.
  6. Üzerine soğuk süt ekleyin ve krema kıvamı alıncaya kadar karıştırın.
  7. Kremanın topaklanmaları çözüldüğünde üzerine kaynar suyu ekleyin ve kavurduğunuz mantarları ilave edin.
  8. 4-5 dakika bu şekilde pişirdikten sonra altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Tarifte sert ve taze mantar kullanmaya özen gösterin.
  • Krema kıvamını tutturabilmek için soğuk sütü yavaş yavaş ilave edin ve sürekli karıştırın.
  • Topaklanma oluşumunu önlemek için mikser kullanabilirsiniz.
  • Pişirme işlemini orta ateşte yapabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri Mantarlı Tarifler Akşam Yemeği MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Cesnecka
Bisque
Sopa de tomate alentejena
Sopa de mani
Çeşmi nigar çorbası
Kartoffelsuppe