İlk kez Almanya'da geçim sağlamak amacıyla ekilen istiridye mantarı, günümüzde en çok tüketilen mantar çeşitlerinden biridir. Özellikle çorba, sos ve et yemeklerinde sık sık kullanılır. 'Kavak mantarı' olarak da bilinen istiridye mantarı, güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Kolesterolü dengelemesinin yanı sıra besin değerleri bakımından da zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Peki, faydaları saymakla bitmeyen istiridye mantarı çorbası nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, istiridye mantarı çorbası tarifi için detaylara geçebiliriz.
1 Porsiyon İstiridye Mantarı Çorbası Kaç Kalori?
Farklı bir versiyonu olan kremalı mantar çorbası tarifini de deneyebilirsiniz. İstiridye sevenler için nefis istiridye kebabına göz atmanızı öneriyoruz.