SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Çorba Tarifleri
Hünkâr Tarhana Çorbası
Hünkâr Tarhana Çorbası
Güncelleme tarihi:
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
5 dakika
Pişirme Süresi :
10 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Hünkâr Tarhana Çorbası Tarifi İçin
Malzemeler
350 gr süzme yoğurt
1 bayat ekmek
2 dilim bayat ekmek
3 su bardağı et suyu
50 gr tereyağı
Tuz
kırmızı toz biber
Hünkâr Tarhana Çorbası
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Yoğurda 1 bayat ekmek içini ilave edip blenderden geçirin. Karışımı 8 saat bekletin.
Yoğurtlu malzemeyi tencereye alın. Tuz serpin. Et suyunu yavaş yavaş ekleyip karıştırarak pişirin.
İki dilim bayat ekmeği küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tavada kızdırıp ekmekleri kızartın.
Çorbayı servis kâselerine paylaştırıp kırmızı tozbiber serpin. Kızarmış ekmek eşliğinde servis yapın.
Afiyet olsun.
Dilerseniz, sade
tarhana çorbası tarifi
ni de deneyebilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Çorba Tarifleri
Yoğurtlu Tarifler
Diyet Yemekleri
Yoğurtlu Çorba Tarifleri
Yöresel Tarifler
Benzer Tarifler
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası
Erişteli Ayran Çorbası