Havuçlu Çorba
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Havuçlu Çorba Tarifi İçin

Malzemeler

Havuçlu Çorba

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Havucun kabuklarını soyup iri doğrayın ve fırın kabına alın. Zeytinyağının yarısı, kabuklu sarımsak ve kekik yapraklarını ekleyin. Tuz, karabiber serpiştirip fırında 45-50 dakika pişirin. Tereyağı ile kalan zeytinyağını tencereye alın ve ısıtın. Küp doğranmış soğanı ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin. Pişen sarımsakların kabuklarını soyup havuçlar ile birlikte ekleyin. Tavuk suyunu ekleyin ve 10 dakika kaynamaya bırakın. Kaynayınca çorbayı blender’dan geçirin. 5 yemek kaşığı krema ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Çorbayı kaselere paylaştırıp kalan kremayı üzerine gezdirin. Taze kekik ile süsleyip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası