Göce Çorbası
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Göce, tarhana ve bulgur yapımında kullanılan kırılmış ve kabuğu soyulmuş buğdaydır. Göce çorbası ise, özellikle Çankırı ve çevresinde sık sık tüketilen bir çorba çeşididir. Un, göce ve yoğurt ile hazırlanan bu çorba, isteğe göre naneli sos eşliğinde sunulur. Malzemeler hazırsa, nefis göce çorbası nasıl yapılır birlikte görelim.

Sivas usulü peskütan çorbası ve Hatay usulü kumbursiye çorbası tarifine de göz atın.

Göce Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Göce Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak tencereye su koyun ve ısıtın.
  2. Su ılımaya başladığında içerisine göce bulgurunu ilave edin ve kaynamaya bırakın.
  3. Bir kasenin içerisinde yoğurt, yumurta ve unu karıştırın.
  4. Çorbanın suyundan bir miktar alın ve yoğurtlu terbiyeye koyarak ılıtın.
  5. Ardından yoğurtlu terbiyeyi çorbanın içerisine ilave edin.
  6. Bir tutam tuz ekledikten sonra bir taşım pişirin.
  7. Sos tavasına tereyağını alın ve eritin. Yağ eridiğinde içerisine naneyi ilave edin.
  8. Hazırladığınız çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Naneli sosu çorbanın üzerinde gezdirin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Yoğurtlu Çorba Tarifleri Yöresel Çorbalar Çorba Tarifleri Yöresel Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası