Erişteli Ayran Çorbası
Selin Hıdır
130 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Erişteli ayran çorbası, Türk mutfağında hafif, besleyici ve lezzetli bir çorba seçeneğidir. Ayran çorbası genellikle yoğurt bazlı olup, erişte gibi malzemelerle zenginleştirilir. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz erişteli ayran çorbası tarifi:

Erişteli Ve Köfteli Yoğurt Çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Erişteli Ayran Çorbası kaç kaloridir?

Bir porsiyon Erişteli Ayran Çorbası 230 kaloridir.

Erişteli Ayran Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Erişteli Ayran Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Erişteli ayran çorbası için öncelikle erişteleri bir tencerede bol su ile haşlayın. Üzerine biraz tuz ekleyebilirsiniz. Erişteler yumuşayınca süzün ve kenara alın.
  2. Bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını veya sıvı yağı ısıtın.
  3. Ezilmiş sarımsakları ekleyin ve 1-2 dakika kavurun.
  4. Üzerine 4 su bardağı su veya et suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  5. Bir kasede yoğurdu, ayranı ve isteğe bağlı olarak yumurtayı iyice çırpın.
  6. Karışımın kesilmemesi için azar azar sıcak suyu ekleyerek yoğurt karışımını ısıtın.
  7. Kaynayan suya veya et suyuna bir tatlı kaşığı unu ekleyin ve karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  8. Ardından yoğurt karışımını tencereye ekleyin. Karıştırarak ısınınca kaynamaya bırakın. Kısık ateşte 5-10 dakika pişirin.
  9. Haşlanmış erişteleri çorbaya ekleyin ve birkaç dakika pişirin.
  10. Tuz, karabiber ve nane ekleyin. Karıştırarak baharatların çorbaya karışmasını sağlayın.
  11. Erişteli ayran çorbası servise hazır, çorbanızı sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Çorbanın yanında taze, sıcak bir ekmek veya pide sunabilirsiniz.
  • Domates, salatalık, biber, soğan ve zeytinyağlı limon sosuyla hazırlanan bir salata ile servis edebilirsiniz.
  • Yoğurt, rendelenmiş salatalık, nane ve sarımsakla yapılan cacık ile servis edebilirsiniz.
  • Yoğurt, beyaz peynir, sarımsak ve dereotu ile yapılan bir çeşit yoğurt mezesi olan haydari ile servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Yoğurt ve ayranı çorbaya eklerken, karışımı önceden ısıtmak ve azar azar sıcak su eklemek, yoğurdun kesilmesini önler. Bu işlemi yavaş yavaş yaparak yoğurdu ve ayranı çorbaya karıştırın.
  • Yumurtayı kullanıyorsanız, çorbanın sıcaklığına dikkat edin. Çorbanın sıcaklığı çok yüksekse, yumurta kesilebilir. Yumurta eklerken çorbanın bir kısmını karışıma ekleyip karıştırarak ısı dengesini sağlayın.
  • Erişteleri önceden haşlamak, çorbanın pişme süresini kısaltır ve eriştelerin aşırı pişmesini engeller. Haşlandıktan sonra suyunu süzün ve soğutun.
  • Erişteleri çorbaya eklerken, çorbanın kaynadığından emin olun. Erişteleri ekledikten sonra birkaç dakika daha pişirin. Eriştelerin fazla şişmemesi için dikkat edin.
  • Yoğurt ve ayranın oranını, çorbanın kıvamına göre ayarlayın. Eğer çorba çok koyu olursa, biraz su ekleyebilirsiniz.
  • Sarımsağı fazla kavurmadan ekleyin, aksi takdirde acı bir tat verebilir. Çorbanın içine eklemeden önce iyice ezdiğinizden emin olun.
  • Erişteli ayran çorbasını sıcak servis edin. Çorbanın soğuması, kıvamının değişmesine ve lezzetinin azalmasına neden olabilir.

Tarif Kategorileri

Yoğurtlu Çorba Tarifleri Yöresel Tarifler Yöresel Çorbalar Çorba Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası