Enginarlı Ve Bezelyeli Çorba
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Enginarlı Ve Bezelyeli Çorba Tarifi İçin

Malzemeler

Enginarlı Ve Bezelyeli Çorba

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yemek öncesi çok sağlıklı bir kase lezzet...

  1. Tencerede zeytinyağını ısıtıp ince doğranmış enginarı ve soğanı ekleyin. 5-6 dakika kadar kavurun. Tavuk suyunu, taze biberiye dalını, bir tutam tuzu ve beyaz biberi ilave edip kaynamaya bırakın. Tavuk suyu kaynayınca taze bezelye içlerini ekleyin. Orta ateşte, 15 dakika pişirin. 
  2. Kremayı ayrı bir sos tenceresinde ısıtın. Taze sarımsağı çok ince kıyın.  
  3. Bezelyeler iyice haşlanınca blender’da püre haline gelene dek ezin. Tekrar ocağın üzerine alın. Kaynayınca azar azar sarımsaklı kremadan ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. 
  4. En son yağsız olarak tavada kıtır kıtır kızarttığınız pastırmaları ekleyin ve enginarlı ve bezelyeli çorbasını sıcak servis yapın.

Ana yemeklerde sunabileceğiniz nefis zeytinyağlı enginar tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çorba Tarifleri Diyet Yemekleri Sebzeli Çorbalar

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası