Hafif ekşi ve lezzetli sebze çorbasına iftar sofralarınızda yer açın. Salatalık turşusu, havuç, patates ve krema ile hazırlanan bu çorbayı, mutlaka deneyin.
Orta boy bir kapta krema, un ve turşu suyunu çırpın.
Tereyağını büyük yapışmaz tavada ve orta ateşte ısıtın. Soğan ile havucu ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 7-8 dakika soteleyin. Salatalık turşusunu ilave edip 3 dakika daha pişirin.
Bu arada, büyük bir tencereye sebze veya tavuk suyunu ekleyip kaynatın. Ardından patates küplerini ilave edin, ısıyı orta seviyeye düşürün ve 10 dakika pişirin.
Sotelenmiş sebzeleri, tuz, karabiber, ekşi krema ve un karışımını patatesle birlikte tencereye alın ve patates yumuşayana kadar pişirin. Ateşten alın ve dereotu ile süsleyerek sıcak servis edin.