Düğün Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kemikli koyun eti ve terbiye ile hazırlanan bu çorba, kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. İtalyan mutfağında da çok sevilen bu çorba, tereyağlı pul biber eşliğinde sunulur. Ana yemekten önce sıcak başlangıç yapmak isteyenler için idealdir. Malzemeler hazırsa, düğün çorbası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Lobya çorbası ve konsome çorbası tarifine de göz atın.

Düğün Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Servis için

Düğün Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fazla yağları alınmış, bol suda yıkadığınız kuzu gerdan etini derin bir tencereye yerleştirin. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte haşlamaya bırakın. Haşlama esnasında tencerenin yüzeyine çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alın.
  2. Çorbanın terbiyesini hazırlamak için un, yoğurt, yumurta sarısı ve taze sıkılmış limon suyunu ayrı bir kasede iyice çırpın ve tuzunu da ekleyip karıştırın.
  3. Haşlanmış kuzu gerdan etinin kemiklerini ayıklayın, etlerini ince şeritlere ayırın. Arzuya göre haşlama suyunu ayrı bir tencereye süzün. Hazırladığınız yoğurtlu terbiye karışımını çorba tenceresine yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırın. Eti de ekleyip kısık ateşte, ara sıra karıştırarak kıvam alana dek pişirin.
  4. Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritip toz kırmızı biberi kısık ateşte yakın. Kıvam alan sıcak çorbaya kızgın tereyağını ilave edip karıştırdıktan sonra servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine kuru nane serperek servis edin.
  Püf Noktası
  • İsteğe göre kemikli dana eti de kullanabilirsiniz.
  • Terbiye karışımını sıcak et suyuna azar azar ekleyerek hızlıca karıştırın. Böylece kesilmesini önleyebilirsiniz.
  • Çorba kıvam almaya başladığında sık sık karıştırın. Aksi takdirde dibi tutacaktır.
  • İsteğe göre haşlanmış nohut da ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Osmanlı Mutfağı Akşam Yemeği Etli Çorba Tarifleri Yöresel Tarifler MasterChef Tarifleri Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası