Dımbıl Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dımbıl çorbası, Sakarya’ya özgü bir çorbadır. İçerisinde haşlanmış hamur ve fasulye bulunur. Hem lezzetli, hem de besleyici bir çorba olan dımbıl çorbası, özellikle kış aylarında sık sık tüketilir. Sakarya usulü dımbıl çorbası için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için gırar çorbasıarap aşı ve sorpa çorbası tariflerine göz atabilirsiniz. 

Dımbıl Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Dımbıl Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un ve tuz bir kaba alınır. İçerisine su eklenerek katı bir hamur yoğurulur. 
  2. Elde edilen hamurdan fasulye büyüklüğünde parçalar elde edilerek tuzlu su da haşlanır. 
  3. Soğan yemeklik doğranır ve sıvıyağ eklenen bir tencerede kavrulur. 
  4. Kavrulan soğanlara fasulye ilave edilir. Su eklenerek pişmeye bırakılır. 
  5. Fasulyeler pişmeye yakın içerisine hamur ilave edilir. 
  6. Yağ kızdırılır içerisine baharatlar eklenerek çorba üzerine dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri Yöresel Çorbalar Sebzeli Çorbalar

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası