Devrez Çorbası
Selin Hıdır
226 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için devrez, patates ve soğanla hazırlanan, tereyağı ve baharatlarla zenginleştirilen nefis bir seçenek. Sıcak, doyurucu ve pratik bir çorba tarifidir. İşte devrez çorbası tarifi:

Zerdeçallı Mercimek Çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon devrez çorbası kaç kaloridir?

Bir porsiyon devrez çorbası 160 kaloridir.

Devrez Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri İçin;

Devrez Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mercimekleri iyice yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Mercimekler yumuşayıncaya kadar kaynatın.
  2. Patatesi ve soğanı küçük küçük doğrayın. Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağını ekleyip, soğanı pembeleşene kadar kavurun.
  3. Ardından doğranmış patatesi ilave edin ve birkaç dakika kavurmaya devam edin.
  4. Üzerine 2 silme yemek kaşığı unu ekleyin ve unun kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun.
  5. Haşlanan mercimekleri süzüp, patatesli karışıma ekleyin. Tencereye yeteri kadar su ekleyin, tuzunu da ilave edip karıştırın.
  6. Çorbayı kaynadıktan sonra, ocağın altını kısın ve 15-20 dakika kadar pişirin. Çorba kıvam alana kadar karıştırın.
  7. Devrez çorbası hazır olduktan sonra, bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin, içine toz kırmızı biberi ekleyin ve çorbanın üzerine dökün sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Devrez çorbasını, üzerine kızarmış ekmek dilimleri veya taze maydanoz serpiştirerek servis edebilirsiniz.
  • Yanında bir kase yoğurt veya limon dilimleri ile servis etmek, çorbanın lezzetini dengelemeye yardımcı olur.
  • Çorbanın üzerine bir miktar pul biber veya acı sos ekleyerek daha baharatlı bir tat elde edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Mercimeklerin fazla lapa olmaması için, haşlama işlemini dikkatli yapın. Kaynadıktan sonra mercimeklerin suyu tamamen çekmeden önce tencerenin altını kısın.
  • Unu kavururken kokusunun çıkması ve renk değiştirmesi için iyice karıştırın. Aksi takdirde çorbada unun hamurumsu bir tadı kalabilir.
  • Çorbanın kıvamını, su miktarını ayarlayarak isteğinize göre yapabilirsiniz. Daha yoğun bir kıvam için daha az su ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Yöresel Çorbalar Sebzeli Çorbalar Bakliyat Tarifleri Yemek Tarifleri Çorba Tarifleri