Buğdaydan yapılan ve genellikle hazır paketler halinde satılan bulgur, tahıl grubunun önemli bir üyesidir. Salata, ana yemek, tatlı, çorba ve mama yapımında kullanılan bu besin, katkı maddesi kullanılmadan hazırlanır. Diyabet hastalarının ve hamilelerin ayda en az bir kez tüketmesi önerilir. İçeriğinde bulunan folik asit sayesinde zihinsel gelişimi de destekler. Kullanılacağı yere göre ince, pilavlık ve köftelik gibi çeşitleri mevcuttur. Dilerseniz, temel besin kaynakları arasında yer alan ve kış aylarında mutfaklardan eksik olmayan kolay bulgur çorbası tarifine başlayabiliriz.
1 Porsiyon Bulgur Çorbası Kaç Kaloridir?
Bulgur çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir. Lif bakımından zengin olduğu için, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Başlangıç menülerini renklendirmek için pratik çorba tarifleri mi arıyorsunuz? Türk mutfağına özgü en popüler çeşitlerden biri olan mercimek çorbası tarifine göz atabilirsiniz.
Bulgur çorbasını, zeytinyağlı taze fasulye ve kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz.