Bulgur Çorbası
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Buğdaydan yapılan ve genellikle hazır paketler halinde satılan bulgur, tahıl grubunun önemli bir üyesidir. Salata, ana yemek, tatlı, çorba ve mama yapımında kullanılan bu besin, katkı maddesi kullanılmadan hazırlanır. Diyabet hastalarının ve hamilelerin ayda en az bir kez tüketmesi önerilir. İçeriğinde bulunan folik asit sayesinde zihinsel gelişimi de destekler. Kullanılacağı yere göre ince, pilavlık ve köftelik gibi çeşitleri mevcuttur. Dilerseniz, temel besin kaynakları arasında yer alan ve kış aylarında mutfaklardan eksik olmayan kolay bulgur çorbası tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Bulgur Çorbası Kaç Kaloridir?

Bulgur çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir. Lif bakımından zengin olduğu için, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Başlangıç menülerini renklendirmek için pratik çorba tarifleri mi arıyorsunuz? Türk mutfağına özgü en popüler çeşitlerden biri olan mercimek çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Bulgur Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Bulgur Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğan ve sivri biberi temizleyip kıyın. Sıvı yağı bir tencerede ısıtıp üzerine soğanı kavurun. Biberleri ekleyip 4-5 dakika daha kavurun.
  2. Tencereye unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Sulandırılmış salça ve et suyunu ekleyin. 
  3. Bir taşım kaynatıp bulguru ilave edin. 15 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın. Tuz ve biberle tatlandırın. Kıyılmış maydanoz ile süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Bulgur çorbasını, zeytinyağlı taze fasulye ve kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Bulgur paketlenmeden önce su ile durulanıp kurutulduğu için, tarife başlamadan önce yıkamanıza gerek yoktur.
  • Çorbanın içerisinde et suyu yerine, tavuk suyu da kullanabilirsiniz.
  • Çorbaya aroma katmak için, domates salçası yerine rendelenmiş domates sosunu tercih edebilirsiniz.
  • Soğanın yanı sıra bir diş ezilmiş sarımsağı da kavurarak çorbaya ilave edebilirsiniz.
  • Çorbayı servis etmeden önce, birkaç damla limon ekleyerek tadını dengeleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Bakliyat Tarifleri MasterChef Tarifleri Yöresel Çorbalar Öğle Yemeği Yöresel Tarifler Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası