Buğdaylı Lahana Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Buğdaylı Lahana Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Buğdaylı Lahana Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın...

Patatesleri soyup rendeleyin. Soğanı temizleyip kıyın. Lahana yapraklarını iri şekilde doğrayın. Aşurelik buğdayı diri kıvamda haşlayıp süzün.

Sıvıyağı derin bir tencerede kızdırın. Soğan ve lahanayı ilave edip 5-6 dakika karıştırarak soteleyin. Patates, aşurelik
buğday ve sıcak tavuk suyunu ekleyin. Kısık ateşte sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Sütü ilave edip 5 dakika daha pişirin.

Tereyağını tavada eritip pulbiberi kızdırın. Çorbayı servis kaselerine paylaştırıp üzerine kızdırılmış pulbiberi gezdirin. Sıcak
servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Yöresel Tarifler Bakliyat Tarifleri Çorba Tarifleri Sebzeli Çorbalar

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası