Bol Bakliyatlı Soğuk Çorba
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bol Bakliyatlı Soğuk Çorba Tarifi İçin

Malzemeler

Bol Bakliyatlı Soğuk Çorba

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

İftar sofralarınız için yaz sıcaklarında serin bir çorba. Mercimek, barbunya, buğday ve kuru fasulyeyi haşlayıp sularını süzerek soğumaya bırakın. Yoğurt ile suyu karıştırarak koyu kıvamlı ayran haline getirin. Haşladığınızkuru fasulye, barbunya, mercimek ve dövme buğdayı ilave edip tuz ve kıyılmış nane ile tatlandırın. Dilerseniz buz ve ince kıyılmış sarımsak da ilave edebilirsiniz. Soğuk servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası