Bezelye Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sıcak ya da soğuk olarak tüketebileceğiniz bezleye çorbası Protein açısından oldukça zengindir. Yaz aylarında rahatlıkla bulabileceğiniz bir sebze olan bezelye çorbasını Nane ve fesleğen eşliğinde akşam yemeklerinde sofralarınızda servis edebilirsiniz.

Sıkıcık çorbası tarifi için göz atabilirsiniz.

Bezelye Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Bezelye Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patates ve soğanı iri doğrayıp tencereye alın. 
  2. Bezelyeyi ekleyip üzerine su ilave ederek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. 
  3. Blender’da pürüzsüz hale getirip tel süzgeçten geçirin. Gerekirse su ilavesi yapın.
  4. Tencerede tereyağını eritip un ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun.
  5.  Bezelyeli karışımı ekleyip kaynamaya bırakın. Krema ilave edin ve ocaktan alın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  6. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerini krema ve dereotu ile süsleyerek sıcak servis yapın, Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Taze fesleğen ve taze nane eşliğinde servis edebilirsiniz.
  • Bezelye çorbasının yanına kruton ekmek ile servis edebilirsiniz.
  • Kırmızı pul biber serperek servis yapabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Sebzelerin pişip pişmediğini öğrenmek için bir çatal batırarak kontrol edebilirsiniz.
  • Sebzeleri blender dan geçirdikten sonra pürüzsüz bir kıvam elde etmek için süzgeçten geçirilmelidir.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sebzeli Çorbalar Vejetaryen Yemekleri Çorba Tarifleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası