Begova Çorbası
Selin Hıdır
74 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Begova çorba, özellikle Balkan mutfağında yer alan, zengin ve doyurucu bir çorbadır. Damakları şenlendiren, et ve sebzelerin buluştuğu geleneksel bir sıcaklık. İşte begova çorbası tarifi:

Sebzeli Tavuk Suyu Çorbası tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Begova çorbası kaç kaloridir?

Bir porsiyon Begova çorbası 180 kaloridir.

Begova Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Terbiyesi İçin

Begova Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Begova çorbası tarifi için öncelikle tavuk göğüslerini bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyin. Defne yapraklarını da ekleyin. Tavuklar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika haşlayın . Ardından tavukları çıkarın ve küçük parçalara ayırın.
  2. Havucu ve patatesi küp küp doğrayın. Bamya eğer kuru ise önceden sıcak suda bekletip yumuşatın.
  3. Başka bir tencerede tereyağını eritip, doğranmış havuç ve patatesleri ekleyin. Sebzeler hafifçe yumuşayana kadar kavurun.
  4. Kuru bamyayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  5. 2 yemek kaşığı unu ekleyin ve karıştırarak kavurmaya devam edin.
  6. Haşladığınız tavuk suyu ve yaklaşık 6-7 su bardağı su ekleyin. Karıştırarak kaynamaya bırakın.
  7. Haşlanmış tavuk parçalarını ekleyin ve çorbayı 15-20 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  8. Ayrı bir kapta, terbiyesi için un, krema, limon suyu, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın. Karışımı çorbanın sıcak suyundan birkaç kaşık alarak topaklanmaması için ılıtın.
  9. Ardından bu karışımı çorbaya ekleyin ve karıştırın.
  10. Çorba kaynadıktan sonra, ince doğranmış maydanozu ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin.
  11. Begova çorbası servise hazır. İsterseniz limon dilimleri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Çorbanın yanında ince dilimlenmiş ve kızartılmış ekmek sunabilirsiniz.
  • Üzerine taze doğranmış maydanoz veya dereotu serpiştirerek renk ve aroma katabilirsiniz.
  • Mevsim salatası, çorbanın yanında hafif bir seçenek olarak servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Genellikle kuzu eti veya tavuk eti tercih edilir. Etin kemikli olması, çorbanın tadını zenginleştirir. İyice haşlanmış ve yumuşak olmasına dikkat edilmelidir.
  • Soğan, havuç, patates gibi sebzeleri doğru oranlarda kullanmak çorbanın lezzetini artırır. Sebzeleri küçük küpler halinde doğramak, pişme süresini kısaltır.
  • Çorbayı pişirdikten sonra bir süre dinlendirmek, tatların daha iyi karışmasını sağlar.

Tarif Kategorileri

Yöresel Çorbalar MasterChef Tarifleri Etli Çorba Tarifleri Sebzeli Çorbalar Çorba Tarifleri