SİTEDE GÖR
Ad
Anasayfa
Tarifler
Çorba Tarifleri
Baklagil Çorbası
Baklagil Çorbası
Güncelleme tarihi:
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Baklagil Çorbası Tarifi İçin
Malzemeler
1 çay bardağı kuru fasulye
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı buğday
3 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı nane
2 çorba kaşığı margarin
5 su bardağı su
Tuz
Baklagil Çorbası
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Fasulye, nohut ve buğdayı yıkayıp süzün. Geniş bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve 12 saat bekletin.
Süzüp 4 bardak su ekleyin. Baklagiller yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Yoğurdu 1 bardak su ile çırpın. Kaynamakta olan çorbaya azar azar ilave ederek karıştırın. Tuz ekleyip bir taşım kaynatın ve ateşten alın.
Margarini tavada eritip naneyi kavurun. Çorbaya ekleyip sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Bakliyat Tarifleri
Çorba Tarifleri
Benzer Tarifler
Kremalı Midye Çorbası
Terbiyeli Mantar Çorbası
Kremalı Mercimek Çorbası
Portakallı Havuç Çorbası
Limon Çorbası
Herle Çorbası