Antep Usulü Fıstıklı Çorba
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Antep Usulü Fıstıklı Çorba Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuk eti için

Üzeri için

Antep Usulü Fıstıklı Çorba

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuk göğüs etini geniş bir tencereye alın. Soğan, tuz ve karabiber ile tatlandırıp 2 litre suda kaynatın. Tavuk iyice yumuşayana kadar pişirin.
  2. Yağları çorbayı yapacağınız tencereye alın. Unu ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Ocaktan alıp sürekli karıştırarak sütü ekleyin. Karıştırmaya devam ederek tavuk suyunu ekleyin.
  3. Tekrar ocağa alarak kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Haşladığınız tavuğu iri parçalar halinde doğrayıp çorbaya ekleyin. Badem ve Antep fıstığını katın, bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Üzeri için tereyağını küçük bir sos tenceresine alıp üzerine aspiri ekleyerek eritin. Pişen çorbanızın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Etli Çorba Tarifleri Öğle Yemeği Kuruyemişli Tarifler Tavuk Yemekleri Yöresel Tarifler Antep Mutfağı Yemekleri Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Kartoffelsuppe
Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba