SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Çorba Tarifleri
Ak Çorba
Ak Çorba
Güncelleme tarihi:
22 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
50 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Ak Çorba Tarifi İçin
Malzemeler
2 çorba kaşığı pirinç
4 su bardağı su
1 yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı yoğurt
60 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru tarhun
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
Tuz
Ak Çorba
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. Geniş bir tencereye alıp 4 bardak su ve bir tutam tuz ilave ederek yarım saat haşlayın.
Pirinçler haşlanırken çorbanın terbiyesi için, bir kaseye önce yumurta ile unu alıp, sonra yoğurdu ekleyip iyice çırpın.
Karışımı 2 çorba kaşığı suyla inceltip azar azar çorbaya ilave edin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte 15 dakika daha pişirin.
Tereyağını tavada eritip tarhunu ekleyin. Çorbaya ilave edip 1-2 dakika daha pişirin.
Çorbayı servis kaselerine alın. Taze çekilmiş karabiber ekleyip rendelenmiş havuçla süsleyerek sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Çorba Tarifleri
Yoğurtlu Çorba Tarifleri
Yöresel Tarifler
Yoğurtlu Tarifler
Vejetaryen Yemekleri
Benzer Tarifler
Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası