Ak Çorba
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ak Çorba Tarifi İçin

Malzemeler

Ak Çorba

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. Geniş bir tencereye alıp 4 bardak su ve bir tutam tuz ilave ederek yarım saat haşlayın.
  2. Pirinçler haşlanırken çorbanın terbiyesi için, bir kaseye önce yumurta ile unu alıp, sonra yoğurdu ekleyip iyice çırpın.
  3. Karışımı 2 çorba kaşığı suyla inceltip azar azar çorbaya ilave edin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte 15 dakika daha pişirin.
  4. Tereyağını tavada eritip tarhunu ekleyin. Çorbaya ilave edip 1-2 dakika daha pişirin.
  5. Çorbayı servis kaselerine alın. Taze çekilmiş karabiber ekleyip rendelenmiş havuçla süsleyerek sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Çorba Tarifleri Yoğurtlu Çorba Tarifleri Yöresel Tarifler Yoğurtlu Tarifler Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası