4 Kaşık Çorbası
Başak Öngel Lezzet Dergisi Editör/Şef
34 Tarif       7 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hem oldukça pratik hemde oldukça az malzemeli olan bu tarife bayılacaksınız. 4 kaşık çorbası ismini dört farklı bakliyatın birer kaşık olarak kullanılmasından alır. Kırmızı mercimek, yeşil mercimek, bulgur ve pirinç ile hazırlanan bu çorba terbiyeli olarak hazırlanır, soğan ve baharat eklenerek servis edilir. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız bu lezzetli tarifin detayları ve yapım aşamaları aşağıda. 

Pirinç çorbası ve yoğurtlu yuvalama çorbası tarifine de göz atın.

4 Kaşık Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Terbiyesi için;

Üzeri için;

4 Kaşık Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi
  • Yanında çıtır kruton ile servis edebilirsiniz. 
  Püf Noktası
  • Terbiyeyi yavaş yavaş ekleyin aksi takdirde kesilir. 
  • Çorbanızın kesilmemesi için tuzu piştikten sonra ekleyin. 
  • Dilediğiniz baharatları ilave edebilirsiniz. 
  • Dilerseniz istediğiniz farklı bakliyatları da ekleyebilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri Yoğurtlu Çorba Tarifleri Bakliyat Tarifleri Video Tarifler

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası