Zeytin Ezmesi Aslında Ne Yapılır?
Zeytin ezmesi genellikle humus ve pesto gibi daha popüler ezmelere arka planda kalır, ancak zeytin severlerin bu tuzlu sosun tadını çıkaracağından eminiz. Peki zeytin ezmesi aslında ne ile yapılır?

Zeytin ezmesi genellikle humus ve pesto gibi daha popüler ezmelere arka planda kalır, ancak zeytin severlerin bu tuzlu sosun tadını çıkaracağından eminiz. Kahvaltılarda, sandviçlerde ya da sos olarak tüketilen zeytin ezmesi, aslında güney Fransa'da meze olarak ekmek veya pizzaya sürülen bir sos için genel bir terim olarak kullanılıyor. Ancak Amerika'da kullanım alanları bunun çok ötesine geçiyor. Bir pide sandviçinin üzerine sürülebilir, sebzeleri içine daldırabilir, makarna sosuna karıştırabilir veya salata sosu olarak kullanabilirsiniz.

Burada çoğunlukla zeytin ezmesi yediğimiz için genellikle Akdeniz lezzetleriyle dolu her yemeğin yanına yakışıyor. Sadece bir kaşığa çok fazla lezzet kattığını unutmayın, bu nedenle genellikle onu fazla kullanmanıza gerek yoktur. Yani zeytin ezmesi yemeyi biliyoruz, ama aslında nedir? Tahmin edebileceğiniz gibi, zeytin önemli bir bileşendir. Trader Joe's Olive Tapenade, her ikisi de Yunanistan'dan gelen ve güneşte kurutulmuş, çekirdeği çıkarılmış ve doğranmış kalamata ve Chalkidiki zeytinlerini kullanıyor. Ancak bir birkaç temel bileşen daha vardır.

Zeytin Ve Kapari

Eskiden kapari zeytinyağında yumuşayıncaya kadar saklanırdı ve yağdaki zeytin aromalarıyla karışırdı. Orijinal ezme tarifi, 1880'de Marsilya'da La Maison Dorée restoranında çalışan bir şef tarafından oluşturuldu.

Bir Fransız gıda markası olan Sur le Sentier des Bergers'e göre şirketler, yalnızca şu içerik oranına uydukları takdirde ürünlerine "tapenade" diyebilir: %70 zeytin (siyah veya yeşil), %3 kapari, %0,5 hamsi, maksimum %5 öğütülmüş aromatikler ve zeytinyağı — başka yağlara izin verilmez. Marka, zeytinlerin asidik kalması için birkaç damla limon suyu veya badem tozu eklemenin sorun olmadığını, ancak bu tarife tam olarak uyulmazsa, tapenade değil zeytin kreması kaldığını belirtiyor.

Tabii ki, Amerikalılar orijinal tarifi biraz uyarladılar ve Amerika'daki zeytin ezmesi sarımsak, güneşte kurutulmuş domates, kavrulmuş kırmızı biber salçası ve kuru soğan gibi ekstra bileşenler içerebilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Zeytinli tarifler
  2. Zeytinyağlı yemek tarifleri
  3. Zeytin fidanı nasıl yetiştirilir?
  4. Zeytin nasıl hasat edilir?
  5. Zeytin yaprağı nasıl kurutulur?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Saklanır?
25 Kasım 2024 Masterchef: Kaptanlık Oyununu Kim Kazandı?
Gündüzleri Aşırı Uyku Halinden Nasıl Kaçınırız?
Sofralarınıza Eklemeniz Gereken En Sağlıklı 10 Balık Türü
Evde Esmer Şeker Nasıl Yapılır?
Kokoreç Nasıl Pişirilir?