Zencefil Nasıl Rendelenir?
Sağlığa faydaları ile bilinen zencefil nasıl rendelenir sizler için anlattık. İşte, zencefil nasıl rendelenir:

Zencefilin çok sayıda mutfak ve tıbbi kullanımı vardır. Zencefil yoğun ve lifli olabileceğinden, iş için hazır olmayan biri için zencefili rendelemek zor bir iş olabilir. İster rende, ister diğer yaygın kullanılan mutfak gereçleri kullanın, zencefili hazırlamanın farklı yöntemleri vardır. Zencefil nasıl rendelenir sizler için anlattık. İşte, zencefil nasıl rendelenir:

1. Adım: Zencefili Soymak

  1. Zencefili yumuşaklık veya nemlilik açısından kontrol edin. Zencefil katı hissetmeli ve yumuşak noktaları olmamalıdır. Ellerinizle kökün çevresini yoklayın ve göze çarpan çürüme noktaları olup olmadığına bakın.
  2. Bir şef bıçağı kullanarak kenarları kare haline getirin. Kökün uçlarını keskin bir şef bıçağıyla kesin. Her bir taraftan biraz kesmek, düzensiz bir şekille çalışmak yerine zencefili tutmayı kolaylaştıracaktır.
  3. Zencefili soyma bıçağı veya sebze soyacağı ile soyun. Zencefili uçlarından birinin üzerine koyun ve keskin bir bıçak veya sebze soyacağı kullanarak kabuğun geri kalanını çıkarın. Kesme tahtasına doğru aşağı doğru hareket ederek dilimleyin. Cildin mümkün olduğu kadar azını çıkarmaya çalışmayı unutmayın.
  4. Daha kolay rendelemek için zencefili dondurun. Soyulmuş zencefil, dondurucuda güvenli, açılıp kapanabilir bir torbada saklanmalı ve 1 hafta saklanmalıdır. Dondurulmuş zencefil sertleştiği için rendelenmesi daha kolaydır.

2. Adım: Rende Kullanmak

  1. Geniş bir yüzey alanına ve ince oyulmuş deliklere sahip bir rende bulun. Elde veya kutu rendesi farketmez. Verimsiz olacakları ve genel olarak daha fazla zaman alacakları için metal çıkıntıları veya dişleri olan rendelerden kaçının. Bu rendeler, birçok büyük kutu veya özel yemek pişirme mağazalarından satın alınabilir.
  2. Soyulmuş zencefil kökünü, lifleri rendeye dik olacak şekilde tutun. Zencefildeki lifler kökün üstünden dibine doğru uzanır. Üstten veya alttan rendelerseniz rendeniz tıkanabilir. Kenarı ızgara dişlerine doğru tutarak liflerin sıkışmasını önleyebilirsiniz.
  3. Kökü rende tanesine doğru sürükleyin. Kısa ileri geri hareketlerle zencefili metal dişlerin üzerine sürün. Zencefilin eşit şekilde parçalanması için parmaklarınızla rende üzerine eşit basınç uygulayın.

3. Adım: Çatalla Rendelemek

  1. Kesme tahtasının üzerine bir çatal koyun. Dişleri yukarı bakacak şekilde kesme tahtanıza metal bir çatal yerleştirin. Çatalın sapını, hareket etmemesi için baskın olmayan elinizle tutun.
  2. Soyulmuş zencefili çatalın dişlerine sürün. Zencefili baskın elinizle tutun. Çatalın kenarından sürüklerken zencefil üzerinde sabit ve eşit baskı tutun. Rendelediğiniz topuzdan kıyılmış zencefil şeritlerinin düştüğünü göreceksiniz
  3. Zencefili her yöne çekin. Bu, iç lifler etrafında çalışmanıza yardımcı olur ve kullanılabilir zencefilin çoğunu serbest bırakır. Tarifiniz için ihtiyacınız olan miktarı elde edene kadar zencefili çatalın dişleriyle rendelemeye devam edin.

Şunlara da göz atın;

  1. Evde zencefil nasıl yetiştirilir?
  2. Zencefil şurubu nasıl yapılır?
  3. Zencefilin faydaları nelerdir?
  4. Zencefil nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!