Yuvarlak Pasta Nasıl Kesilir?
Yuvarlak pasta nasıl kesilir? Klasik usul havuç şeklinde kesebileceğiniz gibi farklı şekillerde de kesebilirsiniz. Sizler için kek nasıl kesilir anlattık. İşte, yuvarlak pasta, kek, nasıl kesilir:

Yuvarlak pastalar, kekler, herkese yetecek kadar kadar parçalara ayırmanın zor olabileceği lezzetli ikramlardır. Yuvarlak bir pastayı üçgen benzeri dilimler halinde kesmenin tipik yöntemine ek olarak, yuvarlak kekler ayrıca küçük kare parçalara, daha küçük üçgen dilimlere ve hatta uzun, ince şeritler halinde kesilebilir. Hatta bir yöntem, bir bilim adamı tarafından her kek parçasının taze ve nemli olmasını sağlamak için tasarlandı. Yuvarlak kek nasıl kesilir? Klasik usul havuç şeklinde kesebileceğiniz gibi farklı şekillerde de kesebilirsiniz. Sizler için kek nasıl kesilir anlattık. İşte, yuvarlak kek nasıl kesilir:

Üçgenler Halinde Kesmek

  1. Tüm yuvarlak pastayı kesecek kadar büyük bir bıçak seçin. Örneğin, yuvarlak kekinizin çapı 25 cm ise bıçağınız en az bu kadar uzun olmalıdır. Pastanızın çapı kadar uzun bıçak bulamıyorsanız mümkün olduğunca uzun olanı tercih edin.
  2. Pastanızı kesmek için kullanmadan önce bıçağınızı ılık suda ıslatın. Uzun bir bardağı ılık musluk suyuyla doldurun. Bıçağınızı suyun içine yerleştirin ve bardağın kenarına dayayın. Pastanızı kesmeye hazır olana kadar bıçağınızı suda bırakın. Pastayı kesmeye hazır olduğunuzda bıçağı bardaktan çıkarın ve suyu bir bezle silin.
  3. Pastanın ortasından bir çizgi çizmek için bıçağınızı kullanın. Bıçağınızı iki elinizle pastanın üzerinde tutun. Sapı baskın elinizle ve bıçağın ucunu baskın olmayan elinizin parmak uçlarıyla tutun. Bıçağınızı pastanın ortasından geçecek şekilde tüm pastanın üzerine yerleştirin. Pasta üzerinde düz bir çizgi çizmek için bıçakla uçtan sapa doğru sallama hareketi yapın.
  4. Birinci çizgiye 70 derecelik bir açıyla ikinci bir çizgi çizin. İkinci satıra birinci satırın ortasından başlayın. Bıçağınızı, ikinci çizgi birinci çizgiye 70 derecelik bir açıda olacak şekilde hareket ettirin; bu, pastanın yarısının yaklaşık 1/3'ü veya tüm pastanın 1/6'sı kadar bir parça oluşturmalıdır.
  5. Küçük üçgenin ortasından geçen üçüncü bir çizgi oluşturdu. Pastanızın yarısı, biri diğerinden daha büyük olan 2 üçgenden yapılmış gibi görünecektir. Üçüncü çentik çizgisi, o küçük üçgeni ortadan tam olarak ikiye bölmelidir.
  6. Daha büyük üçgeni 3 parçaya bölmek için 2 satır daha çizin. Sonraki 2 puan çizgisi, daha büyük üçgen parçasını 3 eşit bölüme ayıracaktır. Teknik açıdan bakıldığında, ortaya çıkan 5 üçgen parçasının her biri yaklaşık 36 derecelik bir açıya sahip olmalıdır.
  7. Pasta boyunca 4 yarım çizgiyi uzatmak için bıçağınızı kullanın. Pastanın bir yarısı artık 5 parçaya bölünmüş durumda. Şimdiye kadar atılan çizgilerden sadece 1'i pastanın tüm çapından geçer. Şimdiye kadar atılan dört çizgi, pastanın sadece yarısına kadar gidiyor. Bıçağınızı kullanarak bu 4 yarım çizgiyi pastanın tüm çapı boyunca uzanacak şekilde uzatın.
  8. 10 eşit parça oluşturmak için pastanızı puan çizgilerinin her biri boyunca kesin. Bıçağınızı ılık suya batırın ve pastada yaptığınız her kesim arasında kurulama beziyle silin. Bıçağınızı kullanın ve yaptığınız puan işaretlerini takip ederek tüm pastayı kesin. Her dilim için pastanın orta noktasından kesin.

Küçük Kareler Halinde Dilimlemek

  1. Pastayı kesmeye başlamadan önce bıçağınızı suda ısıtın. Bıçağınızı ılık musluk suyuyla dolu bir bardağa veya kaba koyun. Pastayı dilimlemek için ihtiyacınız olana kadar kabın içinde bırakın. Bıçağı sudan her çıkardığınızda, bir mutfak beziyle silin.
  2. Yuvarlak keki uzun ince şeritler halinde dilimleyin. Her şerit yaklaşık 2,5 cm genişliğinde olmalıdır. Bir dilim pastayı dilimledikten sonra, düz bir şekilde bir kesme tahtası veya tabağa koyun. Her büyük dilim arasında bıçağınızı ısıtmayı unutmayın.
  3. Uzun dilimi 2,5 cm'lik şeritler halinde kesin. Uzun dilim bir kesme tahtası üzerinde düz bir şekilde durduğunda, bıçağınızı kullanarak 2,5 cm'lik şeritler halinde kesin. Sonuç, 2,5 cm kalınlığında ve 2,5 cm genişliğinde, pastanın yüksekliğine eşit uzunlukta bir pasta parçası olacaktır.

İç ve Dış Bölümler

  1. Başlamadan önce bıçağınızı ılık suda ısıtın. Pastayı dilimlemeye başlamadan önce bıçağınızı bir bardak ılık musluk suyuna bırakın. Bıçağı sudan çıkardığınızda fazla suyunu bir bezle silin. Pastadaki her büyük kesim arasında bıçağı yeniden ısıtın.
  2. Pastanıza kenardan 5 cm uzaklıkta bir daire kesin. Bıçağınızı, kenardan yaklaşık 5 cm mesafede dikey olarak pastanın içine kaydırın. Bıçağı dikey tutun ve pastanın ortasında, kenardan 5 cm uzakta kalacak şekilde bir daire kesin. Esasen, mevcut yuvarlak pastanızın ortasında yeni bir yuvarlak pasta yaratıyorsunuz.
  3. Halka şeklindeki dış keki 3,8 cm genişliğinde parçalar halinde kesin. Devam etmeden önce bıçağı yeniden ısıtın ve kurutun. Bıçağı kullanarak halka şeklindeki dış pastayı yaklaşık 3,8 cm genişliğinde ayrı parçalara ayırın. 20 cm bir pasta için bu, aynı şekil ve boyutta 21 parçayla sonuçlanacaktır.
  4. Küçük yuvarlak iç keki üçgen parçalar halinde dilimleyin. Pastanın 21 dış dilimi çıkarıldıktan sonra, kesilecek yeni ama daha küçük yuvarlak bir pastanız olur. Başlayın, ancak içteki yuvarlak keki ortasından ikiye bölün. Daha sonra pastayı ilk kesiğe 90 derecelik açıyla tekrar ortadan ikiye kesin. İç kekin büyüklüğüne ve ihtiyacınız olan dilim sayısına bağlı olarak, her bir çeyrek parçayı ikiye bölebilirsiniz (bu size 8 dilim verir) veya her bir çeyrek parçayı üçe bölerek 12 parça elde edebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Pasta tarifleri
  2. Şeker hamuru ile pasta nasıl kaplanır?
  3. Gelin pastası tarifeleri
  4. Rulo pasta tarifleri

Haber Kategorileri

Kesim Teknikleri

Lezzetli Haberler

Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı
Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi