Yulaf Nasıl Saklanır?
Yulaf ezmesi genellikle kolay bozulmayacağı düşünülen tahıllar arasında yer alır. Ancak yulaf bozulabilir. Bu sebeple doğru koşullarda saklanmalıdır. İşte, yulaf nasıl saklanır:

Genellikle kahvaltılarda meyve ve süt ürünleri ile birlikte tüketilen yulaf mutfağın vazgeçilmezlerinden biridir. Peki yulafın son kullanma tarihinin geçebileceğini biliyor muydunuz? Yulaf ezmesi genellikle kolay bozulmayacağı düşünülen tahıllar arasında yer alır. Ancak bozulabilir. Bu sebeple yulaf doğru koşullarda, ideal şekilde saklanmalıdır. Aksi halde hızla bozulur. Sizlere yulaf nasıl saklanır anlattık. İşte, yulaf nasıl saklanır:


Yulafın Kötüleşmesinin 2 Nedeni

Yulafın nispeten uzun bir ömrü olmasına rağmen, bazı yulafların siz tadını çıkaramadan bozulmasının iki nedeni vardır:

  1. İşlenmemiş Yulaf Daha Hızlı Bozulur

Yulaf ticari olarak işlenmediği takdirde daha çabuk bozulabilir. Mağazada bulacağınız standart yulaf ezmesi, önce kabuğu soyulmuş ve pul haline getirilmiş yulaf kabuğu çıkarılmış tane olarak başlar, daha sonra tahılları stabilize etmek için ıslak buharla işlenir ve hafifçe kızartılır. Yulaf bu işlemden geçtikten sonra daha uzun süre taze kalacaktır.

  1. Ambalaj Fark Yaratır

Yulafın kötüye gitmesinin bir başka nedeni de ambalajla ilgilidir. Yulafın kağıtla paketlenmesi durumunda havadaki maya ve nem torbanın içine girerek ürünü bozabilir. Bozulmanın çok açık bir göstergesi olan küfün (neme maruz kaldıklarında yulafta küf gelişebilir) aksine, bu mayalar hemen hemen görünmezdir. Etkilenen yulaf yine de iyi görünse de, ekşi tadı sizi aksi yönde ikna edecektir. Bu nedenle gözeneksiz, hava geçirmez bir kapta saklanan yulaf daha uzun süre dayanır.


Yulaf Nasıl Saklanır?

Yulafın bozulmasını önlemek kolaydır. Yulaf kağıtta saklanıyorsa, paketi açtıktan sonra taneleri hava geçirmez bir cam veya metal kaba aktarın ve buzdolabına veya derin dondurucuya koyun. Bu aynı zamanda un böcekler gibi kiler durumunda ortaya çıkabilecek diğer sıkıntıları önlemenin de harika bir yoludur.

Yulaf işlenirse muhtemelen bir yıl boyunca buzdolabında saklanabilir; eğer buharlanmamışlarsa, en iyisi onları dört ila altı ay içinde bitirmektir.

Şunlara da göz atın;

  1. Yulaflı tarifler
  2. Yulaf glüten içerir mi?
  3. Yulafın son kullanma tarihi geçer mi?
  4. Çiğ yulaf yemek sağlıklı mı?
  5. Yulaf unu nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

21 Kasım 2024 Masterchef: İkinci Eleme Adayı Belli Oldu!
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!