Yapışmaz tavalar, yağ kullanmadan et, balık, ekmek gibi birçok yiyeceği pişirmek için kullanılan mutfak eşyalarıdır. Ancak isimleri yapışmaz tava olsa bile, bazı yiyeceklerin tavaya yapışma ihtimali oldukça yüksektir. İşte, tam da bu yüzden yiyeceklerin ziyan olmasını önlemek ve yapışmadan pişirmeden için uygulayabileceğiniz yöntemleri sizler için derledik. İşte, yiyeceklerin tavaya yapışmasını önlemenin yolları:
Yapışmaz tavaya yiyeceği koymadan önce, çok az miktarda zeytinyağı ile tavayı yağlayın. Tavanın nemli olması, yapışmayı önlemenin en etkili yoludur. Tava ısındıktan sonra yiyeceğinizi koyarak pişirebilirsiniz. Et, sebze ve yumurta gibi besinleri kızartmadan önce tavayı yağlamak için, bir çay kaşığı tereyağı kullanabilirsiniz. Tereyağını tavanın her yerine sürdükten sonra yiyeceği ekleyebilir ve orta ateşte pişirmeye devam edebilirsiniz. Daha öncede söylediğimiz gibi yiyeceklerin yapışmasını önlemek için, tava daima nemli kalmalıdır. Bunun için az miktarda suyu tavaya ekleyebilirsiniz. Ancak su ekleme işlemini, yemeği pişirmeye başlamadan önce uygulayın. Eğer tava ısındıktan sonra su eklerseniz, tavada ateşler çıkabilir ve olası bir yangına yol açabilirsiniz. Böyle bir durumda ocağı kapatmalı ve tavanın üzerini nemli bez ile örtmelisiniz. Kızgın tavaya su eklemenin çok tehlikeli olabileceğini göz önünde bulundurun. Son olarak alüminyum tencere ve tavalar, yiyeceklerin yapışmasına daha elverişlidir. Bu durumdan kaçınmak için tavaya bir miktar ayçiçek yağı ve az miktarda tuz ekleyebilirsiniz. Tuzun her yere yayıldığından ve aşırı miktarda kullanılmadığından emin olun. Çünkü çok tuz eklemek, yemeğin tuzlu olmasına neden olabilir. Ayrıca tavayı çizmemek ve kullanım ömrünü kısaltmamak için, metal çatal, kaşık yerine tahta ürünler kullanın. Şunlara da göz atın;