Yılbaşı Kokteyleri: Yılbaşı için 10 Alkolsüz Kokteyl Tarifi
Yılbaşı sofralarında yer verebileceğiniz birbirinden lezzetli alkolsüz kokteylleri sizlerle paylaşıyoruz. İşte, misafir ağırlarken ikram edebileceğiniz yılbaşına özel 10 alkolsüz kokteyl tarifi:

Yılbaşına sayılı günler kala, hem sevdikleriniz, hem de misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz kokteyl tarifleri mi arıyorsunuz? Meyve ve meyve suları ile hazırlanan alkolsüz kokteylleri, dilediğiniz gibi süsleyerek yılbaşı sofralarında yer verebilirsiniz. İşte, yılbaşına özel 10 alkolsüz kokteyl tarifi:

  1. Alkolsüz French 75

Malzemeler;

  1. 1 su bardağı şeker
  2. 1 bardak su
  3. 25 ml limon suyu
  4. 1/3 bardak şurup
  5. Limonlu maden suyu
  6. Sade soda

Yapılışı: Şurup için orta boy tencerede su ve şekeri kaynatın. Ardından soğumaya bırakın. Limon suyu, şurup, soda ve maden suyunu bir kapta karıştırın. Ardından şerbetle birlikte bardaklara doldurun. Bardakları, limon kabukları ile süsleyebilirsiniz.

  1. Portakallı Vanilyalı Kokteyl

Malzemeler;

  1. 25 ml taze limon suyu
  2. 50 ml portakal suyu
  3. 15 ml çarkıfelek meyvesi püresi
  4. 25 ml vanilya şurubu

Yapılışı: Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve bardağa dökün. Karıştırma işini shaker ile yapmanız, daha lezzetli sonuçlar almanızı sağlar. Bardağı limon ve portakal dilimleri ile süsleyebilirsiniz.

  1. Acapulco Kokteyl

Malzemeler;

  1. 25 ml hindistan cevizi sütü
  2. 75 ml ananas suyu
  3. 25 ml krema
  4. 12 ml greyfurt suyu

Yapılışı: Bütün malzemeleri shaker veya blendera koyarak karıştırın. Ardından bardağa doldurun. Bardakları, hindistan cevizi dilimleri ile süsleyin.

  1. Naneli Margarita

Malzemeler;

  1. 1/2 su bardağı su
  2. 1/2 su bardağı şeker
  3. 1/4 çay kaşığı tuz
  4. 2 adet limonun suyu
  5. 1 su bardağı limonlu gazoz
  6. 4 dal nane

Yapılışı: Su, tuz, nane, limon suyu, şeker ve buzu blenderda karıştırın. Bardakları yarısına kadar gazozla doldurun ve üzerine blenderda hazırladığınız karışımı dökün. Bardakları nane yaprakları ile süsleyin. Bardağın kenarlarını tuza batırabilirsiniz.

  1. Greyfurt Kokteyli

Malzemeler;

  1. Biberiye şurubu için:
  2. 1 bardak toz şeker
  3. 1 bardak su
  4. Kokteyl için:
  5. 2 bardak greyfurt suyu
  6. 4 şişe maden suyu
  7. 1/4 su bardağı biberiye şurubu

Yapılışı: Küçük sos tenceresinde su ve şekeri 5 dakika pişirin. Şeker eriyince karışımın altını kapatın ve ısıya dayanıklı bir kaba alın. Üzerine 3 dal biberiye ekleyin ve 1 saat dinlendirin. Kokteyl bardağına 1/2 bardak greyfurt suyu dökün ve üzerine 1 yemek kaşığı biberiye şurubu ekleyerek karıştırın. Bardağın kalan kısmını maden suyu ile doldurup servis edin. 

  1. Sparkling Rosemary

Malzemeler;

  1. 3/4 su bardağı toz şeker
  2. 1 bardak limon suyu
  3. 5 bardak soda
  4. 2 tutam ıhlamur
  5. 2 dal biberiye

Yapılışı: Limon suyu ve toz şekeri küçük sos tenceresinde kaynatın. Kaynamaya başlayınca ıhlamur ve biberiyeyi ekleyin ve 1 gece buzdolabında dinlendirin. Ardından süzün ve üzerine soda ekleyip servis edin.

  1. Ekşi Tatlı Kokteyl

Malzemeler;

  1. 1 bardak karadut suyu
  2. 2 bardak lime suyu
  3. 3 yemek kaşığı bal
  4. Buz

Yapılışı: Balı, küçük sos tenceresine alın ve tahta kaşıkla karıştırarak ısıtın. Üzerine karadut suyu ve lime suyunu ekleyin. Güzelce karıştırdıktan sonra, buzla doldurulmuş bardaklara dökerek servis edin.

  1. Çilek Kokteyl

Malzemeler;

  1. 150 ml süt
  2. 150 gram çilek
  3. 3 yemek kaşığı greyfurt suyu
  4. 1 yemek kaşığı buğday tanesi

Yapılışı: Malzemeleri blendera alın ve püre haline getirin. Ardından süzgeçten geçirerek bardaklara doldurun. Üzerine buz ekleyerek servis edin.

  1. Çilek Ananas Kokteyl

Malzemeler;

  1. 2 bardak ananası suyu
  2. 1 bardak lime-bitter Schweppes
  3. 1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  4. 1 çay bardağı mango suyu
  5. Çilek şurubu

Yapılışı: Çilek şurubu dışındaki malzemeleri shakera alın ve güzelce çalkalayın. Karışımı bardaklara doldurun. Her bardağa 1 tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde çilek şurubu ekleyin ve servis edin.

  1. Salatalıklı Mojito

Malzemeler;

  1. Sade soda
  2. 1/2 salatalık
  3. Yarım limonun suyu
  4. 4 adet nane yaprağı
  5. 1 yemek kaşığı toz şeker
  6. Buz

Yapılışı: Salatalığın kabuklarını soyun ve blenderdan geçirerek püre kıvamına getirin. Üzerine limon suyunu ekleyin. Daha sonra nane ve toz şeker ekleyerek tekrar blenderdan geçirin. Servis bardaklarına buz koyun ve hazırladığınız karışımı bardakların yarısına doldurun. Üzerine soda ekleyin. Nane yaprakları ile süsleyerek servis edin.

Şunlara da göz atın;

  1. Şef Emir Canatar'dan alkolsüz kokteyller
  2. Moktail tarifleri
  3. Soğuk içecek tarifleri
  4. Smoothie tarifleri
  5. Soğuk kahve tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı