Yılan Yağının Faydaları Nelerdir, Nasıl Kullanılır?
Yılan yağı nedir, ne işe yarar? Yılan yağının faydaları nelerdir? Yılan yağı saça ve cilde nasıl uygulanır? İşte, yılan yapının faydaları ve kullanım alanları:

Bitkisel yağların sık sık kullanıldığı bu dönemlerde, yılan yağı da en çok ilgi gören ürünlerden biridir. Yılanlardan soğuk pres yöntemiyle elde edilen bu yağ, ilk olarak Güney Afrika ve Çin'de üretilmiştir. Alternatif tıpta kullanılan yılan yağı, omega 3 bakımından zengindir. Güvenilir aktarlardan ve online alışveriş sitelerinden temin edebileceğiniz bu yağ, ışıktan korunmak için koyu renkli cam şişelerde satılır. Peki, yılan yağı neye iyi gelir? İşte, yılan yağının kullanımı:


Yılan Yağının Faydaları Nelerdir?

  1. Eklem ve kemik ağrılarına iyi gelir.
  2. Cildi nemlendirerek kurumasını önler.
  3. Ciltteki yaraların iyileşmesine ve yara izlerinin geçmesine yardımcı olur.
  4. Ciltte oluşan iltihaplanmaların önüne geçer.
  5. Sivilce ve akne oluşumunu azaltır.
  6. Yaşlanma karşıtı etkileri vardır. Kırışıklık oluşumunu azaltır.
  7. Saç köklerini güçlendirir, saçların uzamasına yardımcı olur.
  8. Kırık saç uçlarının onarılmasını sağlar, saçların gürleşmesine destek olur.
  9. Kaş ve sakalların çıkmasına yardımcı olur, kaşların güçlenmesini sağlar, dökülmesini önler.
  10. Sakallarının seyrek olmasından yakınanlar yılan yağı ile daha gür olmasını sağlayabilir.


Yılan Yağı Nasıl Kullanılır?

Yılan yağı kullanım alanına göre farklılık gösterir.


Saç İçin Yılan Yağı Nasıl Kullanılır?

Yılan yağını saçlarınıza bakım yapmak için kullanacaksanız, zeytinyağı veya badem yağıyla 1'e 1 oranında uygulamanız gerekir. Yani 5 damla yılan yağını, 5 damla zeytinyağı veya badem yağı ile karıştırarak parmak uçlarınızla saç diplerine uygulayabilirsiniz. Uygulamadan sonra 2-3 saat bekleyin ve saçınızı bol suyla durulayın. Bu işlemi 4-5 gün arayla tekrar edebilirsiniz.

Not: Yılan yağının etkileri güçlü olduğu için başka bir yağla karıştırmadan direkt saçlara uygulanması sakıncalıdır.


Sakallar İçin Yılan Yağı Nasıl Kullanılır?

Sakalları gürleştirmek için, 6 damla yılan yağını parmak uçlarınızda sakalların dibine doğru masaj yaparak sürün. Özellikle sakalların gürleşmesini istediğiniz bölgelere yağı güzelce yedirin. 2 saat beklettikten sonra bol suyla durulayabilirsiniz.


Cilt İçin Yılan Yağı Nasıl Kullanılır?

Yılan yağını cilt bakımı için kullanacaksanız, 2-3 damla yılan yağını zeytinyağı veya cilt tipinize uygun olan bir yağ ile karıştırın. Parmak uçlarınızla masaj yaparak cildinize sürebilirsiniz. 2 saat bekledikten sonra cildinizi suyla durulayabilirsiniz. Yılan yağını açık yaraların üzerine uygulamak çok sakıncalıdır ve önerilmemektedir.

Piyasada yılan yağından yapılan sabunlara rastlamak da mümkündür. Dilerseniz, yağ yerine sabun olarak da kullanabilirsiniz.


Önemli Not: Yılan yağını cildinize, saçınıza ve sakalınıza uyguladıktan sonra bu bölgede herhangi bir kızarıklık, kaşıntı, dökülme, kabarma gibi sorunlar olursa, bölgeyi bol suyla temizleyip en kısa sürede doktora başvurmanız gerekir.


Yılan Yağının Zararları Nelerdir?

Yılan yağı, harici olarak ölçülü bir şekilde kullanıldığından bugüne dek bilinen yan etkisi ve zararı yoktur. Ancak alerjik bünyeye sahip olan kişilerin kullanmadan önce doktora danışması önerilir. Ayrıca yılan yağı hiçbir şekilde yemeye uygun değildir. Bu yüzden salatalara ve yemeklere hiçbir şekilde yılan yağı eklenmemelidir. Yılan yağını kullanırken aşırıya kaçmamaya özen gösterin.


Önemli Not: Saç derisi dahil herhangi bir cilt problemi (egzama, sedef vb.) olanlar, ciddi kronik bir rahatsızlığı olanlar, hamileler ve emziren anneler yılan yağını kullanmadan önce mutlaka doktora danışmalıdır. Doktorun onay vermediği hiçbir ürün kullanılmamalıdır.


Şunlara da göz atın;

  1. Aspir yağının faydaları nelerdir?
  2. Avokado yağı neye iyi gelir?
  3. Badem yağı ne işe yarar?
  4. Balık yağının faydaları nelerdir?
  5. Hint yağı nasıl kullanılır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı