Yeşeren Sarımsak Atılır mı, Kullanılır mı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Sarımsağın ucundan yeşil bir filiz belirdiğinde çoğumuz kararsız kalırız. Atmalı mıyız, yoksa kullanmalı mı? İşte çimlenmiş sarımsağın yenip yenmeyeceği, tadındaki değişimi ve dikkat edilmesi gereken noktaları!
Yeşeren Sarımsak Atılır mı, Kullanılır mı?

Mutfakta yemek hazırlarken elinize aldığınız sarımsağın uç kısmından yeşil bir filiz çıktığını fark ettiniz. “Çimlenmiş sarımsak yenir mi?” Kimisi hemen çöpe atarken, kimisi "bir şey olmaz" deyip yemeğe katar. Peki; işin aslı nedir? Çimlenme ne anlama gelir, sağlık açısından bir risk taşır mı? Tadı nasıl etkilenir? İşte yanıtı!

çimlenmiş sarımsak

Yenilebilir mi?

  1. Evet, çimlenmiş sarımsak genellikle yenebilir ve zehirli değildir.
  2. Çimlenme, sarımsağın filiz vermeye başladığı anlamına gelir. Bu doğal bir süreçtir.

Tadında fark olur mu?

  1. Evet, çimlenmiş sarımsağın tadı biraz daha acı ve keskin olabilir.
  2. Özellikle yeşil filiz kısmı bu acılığı artırabilir. Dilersen o kısmı ayırıp kullanabilirsin.

Ne zaman dikkatli olunmalı?

  1. Sarımsağın kendisi yumuşamış, küflenmiş ya da kötü kokuyorsa tüketilmemeli.
  2. Filiz çok uzamışsa veya sarımsağın rengi değişmişse, o zaman tazeliğini kaybetmiş olabilir.

Püf noktası:

  1. Eğer sadece hafif filizlenmişse, sarımsağın geri kalanı hâlâ gayet iyi bir şekilde yemeklerde kullanılabilir.
  2. Filizini ayıklayıp sadece dişi kullanmak da bir seçenek.

Şunlara da göz atın:

  1. Yemeğinizin Tadını Sarımsak ve Soğan Doğrama Şekliniz Belirliyor Olabilir
  2. Evde Kolayca Sarımsak Nasıl Yetiştirilir?
  3. Sarımsak Nasıl Kurutulur?
  4. Bazı Sarımsak Dişleri Neden Küçük?
  5. Sarımsak Nasıl Dondurulur?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Özel Gün Yemekleri Nelerdir?
Japonlar Mochi’ye, Türkler Baklavaya Aşık! Peki Ya Diğerleri?
Mayalı Poğaça Neden Kabarmaz?
Poğaça Sütle Mi Yoğurtla Mı Yumuşak Olur?
Yemeğin Yağını Ne Çeker?
Etin Acısını Ne Alır?