Yengeç Bacakları Nasıl Haşlanır?
Yengeç bacakları lezzetli ve deniz ürünleri dendiğinde akıllara ilk gelen lezzetlerden biridir. Peki yengeç bacakları nasıl haşlanır:

Tatlı, lezzetli yengeç yılın her döneminde harika bir yemektir. Yengeç bacaklarını taze bulmak neredeyse imkansızdır. Balık pazarında olabilir ancak genellikle yalnızca dondurulmuş, pişmiş yengeç bacaklarını alabileceksiniz. Yengeç bacaklarını hazırlamanın en hızlı yollarından biri onları kaynatmaktır. Ardından tariflere eklenebilir. Peki yengeç bacakları nasıl haşlanır:

Yengeci Sade Tuzlu Suda Haşlamak

  1. Bir tencereye 2/3’ü dolana kadar su dökün. Doldurmak için tencereye musluk suyu ekleyin. Bacakları tutacak kadar büyük bir saksı seçtiğinizden emin olun. Bacakları yalnızca eklem yerlerinden bükebilirsiniz.
  2. Su dolu tencereyi kaynatın. Tencereyi ocağa alıp yüksek ateşte açın. Suya bir çorba kaşığı (17 g) kadar tuz ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  3. Yengeç bacaklarını tencereye ekleyin. Üzerinize kaynar su sıçratmak istemediğiniz için yengeç bacaklarını yavaşça suya bırakın. Gerekirse yengeç bacaklarını suya indirmek için maşa kullanın.
  4. Yengeç bacaklarını 4-5 dakika kaynatın. Su tekrar kaynama noktasına geldiğinde bir zamanlayıcı başlatın. Tipik olarak, bacakları pişirmiyorsunuz, sadece yeniden ısıtıyorsunuz. Bu nedenle yalnızca tamamen ısıtıldıklarından emin olmanız gerekir.
  5. Bacakları maşayla sudan çıkarın. Bacakları maşayla tutun ve bir tabağa koymadan önce suyun biraz akmasını bekleyin. Sade tereyağı ile servis etmeden önce soğumasını bekleyin.

Diğer Tatların Eklenmesi

  1. Suyu soda, limon ve sarımsakla değiştirin. Tencereye su yerine 3 şişe soda veya bira ekleyin. 6 yarım limonu ve ikiye bölünmüş bir sarımsak başını ekleyin. Kaynamaya bırakın ve yengeci 5 dakika haşlayıp maşayla çıkarın.
  2. Suya narenciye ekleyin. Kaynamaya başlamadan önce tencereye dilimlenmiş limon, hatta birkaç dilimlenmiş portakal veya limon ekleyebilirsiniz. Narenciyeyi ikiye veya dörde bölüp olduğu gibi tencereye atın. 500 gram yengeç başına 1-2 narenciye olarak düşünebilirsiniz. 
  3. Yengeç kaynatma veya cajun baharatı kullanın. Mağazada yengeç veya karides haşlama baharatını satın alabilirsiniz. Daha sonra suyu kaynatmadan önce içine atın. Bu baharat, yengeci atmadan önce patates, mısır ve sosisleri haşlamak istiyorsanız özellikle işe yarar.
  4. Birkaç defne yaprağı ve bir avuç karabiber atın. Defne yaprakları yengeç için oldukça yaygın bir baharattır. Su kaynamaya başlamadan önce 2-3 yaprak ekleyin. Ayrıca biraz daha fazla etki için 10-20 adet bütün karabiberi de atabilirsiniz.

Yengeç Bacaklarının Satın Alınması ve Çözülmesi

  1. Daha kolay erişim için kalın, etli bacakları seçin. Daha kalın bacaklarla eti dışarı çekmek çok daha kolay olacak. Ayrıca bacak başına daha fazla et elde edersiniz. Bulabileceğiniz en kalın bacakları arayın.
  2. Çok fazla buz kristali olan bacaklardan kaçının. Bacaklar buz kristalleriyle kaplıysa, bu onların çözüldüğü ve yeniden dondurulduğu anlamına gelebilir, bu da lezzet açısından iyiye işaret değildir. Parlak renkli, az sayıda kristal içeren bacaklara bakın.
  3. Bacakları kullanmak istediğinize kadar dondurucuya koyun. Yengeç bacaklarınızı kullanmak için birkaç gün, hatta birkaç hafta bekleyecekseniz, bunları mutlaka dondurucuda saklayın. Buzdolabında genellikle 2-3 gün içinde hızla bozulurlar.
  4. Bacakları gece boyunca buzdolabında çözdürün. Yengeç bacakları genellikle donmuş halde mağazaya gelir ve taze bacaklar için en iyi seçenek onları bu şekilde satın almaktır. Bunları çözmenin en kolay yolu, onları bir gece boyunca buzdolabına koymaktır. Çözülmüş buzlu suyun toplanması için bunları geniş bir kaseye koyun.
  5. Daha iyi bir seçenek, dış buz dağılana ve kabuklar daha esnek hale gelene kadar yengeç bacaklarını soğuk akan su altında hızla eritmektir.Alternatif olarak, onları yaklaşık yarım saat boyunca bir kase soğuk suya tamamen batırın ve birkaç dakikada bir taze soğuk su ile değiştirin.

Şunlara da göz atın;

  1. Karidesli tarifler
  2. Çiğ karides yenir mi?
  3. Karides sağlıklı mı?
  4. Yengeç yenir mi?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli
Yılbaşı İçin Cilt Bakımı Önerileri
Misafir İçin Kahvaltı Tarifleri: Şık ve Pratik 20 Tarif