Yemek Pişirirken Bir Tutam Eklemek Gerçekten Ne Anlama Geliyor?
Yemek pişirirken bir tarife bakıyorsanız ya da birinden tarif alıyorsanız bir tutam tabirini sıklıkla duymuşsunuzdur. Yemek pişirirken bir tutam eklemek ne anlama geliyor sizlere anlattık. İşte, yemek pişirirken bir tutam eklemek ne anlama gelir:

İster klasik bir internet sitesinden tarif alın, ister televizyonda bir şeften tarif dinliyor olun, ister eski bir aile tarifini öğrenin, birinin bir şeye "bir tutam ekleyin" dediğini duymuşsunuzdur. Düşündüğünüzde biraz tuhaf geliyor çünkü herkesin farklı büyüklükte parmakları ve dolayısıyla farklı büyüklükte kıstırmaları var. Pişirmede ve özellikle fırınlamada, bir şeyin çok fazla veya çok az kullanılması bir tarifi tamamen bozabileceğinden, hassas ölçümler çok önemlidir. Neyse ki, belirsiz terimlere dayanamayanlar için, bir çimdik aslında daha spesifik bir şey olarak tanımlanabilir.

Başparmağınız ve işaret parmağınızla alabileceğiniz ot veya baharat miktarı değişebilirken, genel olarak bir tutam çay kaşığının 1/16'sı olarak kabul edilir. Bu kadar küçük bir miktarı tutan bir ölçü kaşığı bulabilirsiniz, ancak daha büyük boyutlar kadar yaygın değildirler, bu nedenle bir tutamı 1/16 çay kaşığı ile ilişkilendirmek iyi bir pratik kuraldır (kelime oyunu amaçlı). Bir tutam, kaç parmakla çimdiklediğinize bağlı olarak ⅛ çay kaşığı kadar da olabilir.

Bir tutam, mutfağa atılan tek günlük ölçüm değildir. Bu terimlerden bazılarının, 19. yüzyılın sonlarında standart ölçümler geliştirilmeden önceki bir zamana ait olması mümkündür. O zamandan önce, bir ev aşçısı bir tarif paylaşmak istediğinde, miktarları herkesin anlayabileceği şekilde tanımlaması gerekiyordu, bu nedenle "avuç içi" gibi ölçümler çok yaygındı. Bir tutam için arkaik bir terim olan "pugiller" de vardı.

Tutamlar ve diğer olağandışı ölçüler tipik olarak bir yemeği tatlandırırken kullanılır, bu nedenle kesin miktar biraz şefin takdirine bağlıdır. Daha büyük veya daha küçük bir tutam kullanmak, bir tarifi oluşturmamalı veya bozmamalıdır - pişirmediğiniz sürece, bu durumda ölçümleri mümkün olduğunca yakından takip etmelisiniz. "Çalkala", "at" gibi ifadeler ve diğerleri en kesin terimlerden uzaktır, ancak yemeğinizin en temel baharatlarla uygun şekilde tatlandırılması söz konusu olduğunda, bunlar bir tutam içinde işe yarayacaktır.

Şunlara da göz atın;

  1. Çocuklar için sağlıklı beslenme tüyoları
  2. Avokadonun kararması nasıl önlenir?
  3. Domatesleri neden bütün olarak fırınlamamalısınız?
  4. Elma çekirdeklerini atmadan önce ne yapmalısınız?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Pastaları: Yeni Yıla Özel 32 Yılbaşı Pastası Tarifi
Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Glaze Tekniği Nedir, Glaze Nasıl Yapılır?
2024'te YouTube Kanalımızda En Sevilen 10 Video
Hindi But Nasıl Pişirilir: 3 Farklı Yöntem