Türk mutfağının en sevilen çorbalarından biri olan yayla çorbası, pirinç, yoğurt ve undan oluşur. Yoğurt çorbası olarak da bilinen bu çorba, hemen her yörede aynı şekilde hazırlanır. Ortalama 15 dakika hazırlama, 20 dakika pişirme süresi vardır. Yayla çorbası, naneli sos eliğinde servis edilir. Kış aylarında sık sık tüketilmesiyle bilinir. Yayla çorbasının başrolde olduğu nefis bir menü hazırlamak isteyenler için, 'Yayla çorbasının yanına ne gider?' sorusunu sizler için cevapladık. İşte, yayla çorbasının yanına çok yakışan 12 nefis tarif:
Yayla çorbasıyla hafif bir menü oluşturmak istiyorsanız, ilk önerimiz zeytinyağlı taze fasulye yemeğidir. Diyet listeleri için de uygun olan bu yemek, yaklaşık 70 kalori değerindedir. Kuşbaşı et, biber ve domates ile hazırlanan et soteyi, bu kez güveçte pişirmeye ne dersiniz? Özellikle kalabalık sofralar için idealdir. Ana malzemesi patlıcan olan imam bayıldı, yayla çorbasının yanında sunulan lezzetlerden biridir. Ortalama 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Koyun ve dana eti karışımından oluşan bu köfte, ızgarada pişirildiği için tavaya göre daha az yağlıdır. 20 dakikalık hazırlama süresinin ardından sıcak bir şekilde servis edilir. Izgara yerine farklı bir köfte tarifi arayanlar için, Türk ve Yunan mutfağının vazgeçilmezi olan İzmir köfte tarifini öneriyoruz. Hazırladığınız köfteyi, domates sosu ile birlikte servis edebilirsiniz. Fransız mutfağından dünyaya yayılan ratatouille, biber, domates, soğan gibi sebzelerin bir araya getirilmesinden oluşur. Porsiyonu, yaklaşık 30 kaloridir. Patlıcan ve kıyma ile hazırlanan musakka, Türk mutfağı denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biridir. Etli bir menü hazırlamak isteyenler için de idealdir. Yayla çorbasının yanına en çok yakışan sebze, patlıcandır. Kemer patlıcanı, patates, domates ve biber ile hazırlanan oturtmayı, salata ile birlikte sunabilirsiniz. Daha ekonomik bir menü hazırlamak isteyenler, tavuk göğsü, biber ve baharatlarla hazırlanan tavuk sote tarifimizi deneyebilir. Ancak çorbanın içinde pirinç kullanıldığı için, tavuk sotenin yanında pilav yapılması önerilmemektedir. Ortalama 30 dakikada hazırlanan bamya yemeği, hem sağlıklı, hem de doyurucudur. Porsiyonu, yaklaşık 75 kalori olan zeytinyağlı bamyayı, sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Karaman mutfağıyla özdeşleşen zeyve kebabı, keçi veya koyun etiyle hazırlanır. Etler, sacın içerisinde pişirilir. Özellikle kalabalık sofraların ve özel günlerin vazgeçilmezidir. Çanakkale mutfağıyla özdeşleşen avcı böreğinin içi kıyma, dışı ise galeta unuyla kaplanır. Eğer yayla çorbasını öğle yemeklerinde sunmak istiyorsanız, avcı böreği ile birlikte sunarak nefis bir menü oluşturabilirsiniz. Şunlara da göz atın;